18/10/2024 - 12:23
Més

    Projecció del documental “Del dol a l’amor” i altres accions per al Dia del Dol Perinatal a Ontinyent

    La Regidoria de Cementeri de l’Ajuntament d’Ontinyent, dirigida per Helena Gandia, ha preparat diverses accions per commemorar el Dia Internacional de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, que tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre. Entre les activitats programades destaca la projecció del documental “Del dol a l’amor“, que es complementarà amb un col·loqui posterior, així com la il·luminació especial del Pont de Santa Maria i una ornamentació al Cementeri Municipal.

    La regidora Helena Gandia ha explicat que la commemoració d’aquest dia té com a objectiu “visibilitzar i conscienciar sobre l’existència del dol vinculat a la mort gestacional, perinatal, neonatal i durant la primera infància, un dol molt dur i sovint invisibilitzat”. Aquest dol afecta moltes famílies d’Ontinyent i arreu del món, i per això es vol continuar donant-li la rellevància que mereix.

    Projecció del documental “Del dol a l’amor” i col·loqui

    El plat fort de les activitats serà la projecció del documental “Del dol a l’amor“, un projecte d’Irene Margalef, Ariadna Martínez i Gabriel Novau, que tracta la mort perinatal i neonatal a través dels testimonis de famílies que han passat per aquesta dolorosa experiència. La projecció tindrà lloc el dijous 17 d’octubre a les 19:00 hores al saló d’actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent. Després de la projecció, es realitzarà un col·loqui en el qual participaran la psicòloga perinatal Eva Rel i l’educadora Maria Montava, membre de l’entitat Lligam, que oferiran les seues perspectives professionals sobre com afrontar aquest dol tan específic.

    Il·luminació i ornamentació especial al Cementeri

    A més de la projecció del documental, es duran a terme altres accions per a visibilitzar aquest dia. Des del 12 fins al 15 d’octubre, el Pont de Santa Maria s’il·luminarà amb els colors blau cel i rosa, que simbolitzen el dol perinatal. Segons ha explicat Gandia, aquesta acció es fa en col·laboració amb la Regidoria d’Enllumenat i Alcaldia, i busca donar visibilitat a una causa que sovint passa desapercebuda.

    D’altra banda, el Cementeri Municipal comptarà amb una ornamentació especial amb flors blanques i lila, així com la instal·lació d’un panell amb la “Cançó de bressol” de Vicent Andrés Estellés, un poema dedicat a la filla de l’autor, que va morir poc després de nàixer. Aquesta ornamentació estarà disponible durant la setmana del 15 d’octubre per a recordar la data i oferir un espai de reflexió i record.

    Invitació a la ciutadania

    Helena Gandia ha convidat a tota la ciutadania i al teixit associatiu d’Ontinyent a participar en els actes programats: “Amb aquestes activitats volem continuar la línia iniciada per la regidoria per a tractar la mort com una part inseparable de la vida. El dol, en totes les seues formes, mereix visibilitat i suport, i seguirem treballant per conscienciar la societat i fomentar el suport mutu entre persones.”

    Aquests actes, en paraules de Gandia, busquen “dignificar el dol i donar veu a aquells que han perdut un ésser estimat en circumstàncies tan difícils com les de la mort gestacional i neonatal.”

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Noves ajudes municipals a Agullent per a la rehabilitació d’habitatges de més de 50 anys

    L'Ajuntament d'Agullent ha anunciat una nova edició del Pla d'Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -