19/09/2024 - 18:21
Més

    Mobilitat sostenible a Ontinyent: 500 escolars participen en el “bicibús” pel Dia Sense Cotxes

    Altres notícies

    Ontinyent es prepara per commemorar el Dia Mundial Sense Cotxes aquest divendres 20 de setembre amb una activitat dirigida als escolars de la ciutat. Es tracta d’un “bicibús escolar”, una iniciativa organitzada per la regidoria de Sostenibilitat amb la col·laboració de 12 centres educatius públics i concertats. L’objectiu és fomentar la mobilitat sostenible i crear consciència mediambiental entre els més joves, implicant així al voltant de 500 escolars.

    Una activitat educativa i sostenible

    La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha explicat que, malgrat que el Dia Mundial Sense Cotxes oficialment es celebra el diumenge, han decidit avançar-lo al divendres per tal d’afavorir la participació de l’alumnat. “La millor manera d’implicar els escolars és organitzar activitats durant els dies lectius”, ha assenyalat Gandia. També ha destacat que l’objectiu és promoure la consciència mediambiental sobre el transport sostenible, ja que els xiquets i xiquetes són el futur i una via eficaç per a implicar també a les famílies en aquestes bones pràctiques.

    L’activitat s’iniciarà a les 9:30 del matí amb la ruta del “bicibús escolar”, que passarà per diversos centres educatius per recollir als participants. La destinació final serà la Plaça de la Coronació, on tots els xiquets i xiquetes gaudiran d’un esmorzar gratuït. Una vegada finalitzat l’esmorzar, es durà a terme una volta conjunta amb tots els participants abans de concloure l’esdeveniment.

    Participació de 12 centres educatius d’Ontinyent

    Els centres educatius que s’han sumat a la iniciativa són una àmplia representació de les escoles d’Ontinyent. Participaran els col·legis públics Bonavista, La Solana, Vicente Gironés, Martínez Valls, Carmelo Ripoll i Lluis Vives; així com els centres concertats La Concepció, La Milagrosa, Puríssima de Maria, Sant Josep i Santa Maria, a més del CEE Vall Blanca. L’alumnat participant serà majoritàriament de cinquè curs, i durant tot el recorregut comptaran amb l’acompanyament de la Policia Local, que s’encarregarà de gestionar les interrupcions temporals del trànsit per garantir la seguretat dels escolars.

    Promoció de la mobilitat sostenible a Ontinyent

    Amb aquesta activitat, l’Ajuntament d’Ontinyent continua amb la seua aposta per la mobilitat sostenible, un aspecte clau per a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida en les ciutats. La regidoria de Sostenibilitat vol aprofitar aquesta jornada per conscienciar sobre la importància de reduir l’ús dels vehicles de motor, especialment en trajectes curts com els que impliquen l’anada i tornada a l’escola.

    A més, aquesta acció forma part d’un pla més ampli que pretén potenciar l’ús de mitjans de transport sostenibles, com la bicicleta, i promoure hàbits saludables entre els més joves, ajudant així a construir una ciutat més amable i respectuosa amb el medi ambient.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    La Diputació de València reforçarà l'atenció als municipis menuts de la província amb la creació d'una nova xarxa d'oficines...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -