29/09/2024 - 0:23
Més

    La Trocamba Matanusca guanya el premi a millor grup al Haizetara 2024

    Altres notícies

    La fanfàrria valenciana La Trocamba Matanusca ha estat reconeguda amb el premi al millor grup al Concurs Internacional de Música de Carrer Haizetara 2024, celebrat a Amorebieta. Aquesta cita, considerada un referent en l’àmbit de la música de carrer, ha comptat amb la participació de nou formacions de diversos països, omplint de música i ambient festiu els carrers de la localitat basca durant tres dies.

    Un premi merescut

    El jurat, format per Ainara Ortega (presidenta), Fran Lasuen, Ubane Uzin i Maider Larrinaga, ha atorgat el premi a La Trocamba Matanusca per la seua fusió de melodies balcàniques. A més del reconeixement, la banda ha rebut un premi de 15.000 euros.

    Els membres de La Trocamba Matanusca han expressat la seua alegria pel guardó: “Estàvem molt contents de com havien funcionat les actuacions, amb la implicació del públic… Ja estàvem pagats amb l’experiència del cap de setmana. No esperàvem tornar amb el guardó, i ara serà un record que tindrem per a tota la vida i una gran ajuda per a poder finançar la gravació de noves cançons que volem estrenar a finals d’any”.

    També han volgut agrair a totes les persones que han passat per la banda i han fet la seua aportació al projecte durant els 15 anys de trajectòria: “Sense ells no haguera sigut possible arribar fins ací”.

    Altres premiats

    El premi del públic, atorgat per votació popular a través del web d’Haizetara, ha estat per la banda madrilenya New Tocados, que ha rebut un premi de 4.000 euros.

    D’altra banda, el jurat ha premiat Nicolás Cabello-Aguilar, Damien Bachère i Manuel Lagorce, de la banda francesa The Hugs, com a millors instrumentistes d’aquesta edició, amb un premi de 1.000 euros.

    Participants destacats

    A més de La Trocamba Matanusca, han participat en el concurs altres formacions de renom com Tenampa Brass Band (Mèxic), Brazzmatazz (Bèlgica), Llareggub Brass Band (Gal·les), Orchestre National du Jahiner (França), The Tamarros (Itàlia) i Pixie & Dixie Band (Valladolid-Palencia).

    L’Ajuntament d’Amorebieta-Etxano, organitzador de l’esdeveniment, ha manifestat la seua satisfacció amb el desenvolupament i l’acollida d’aquesta dissetena edició, agraint a tots els participants, col·laboradors i al públic assistent per fer possible l’èxit d’Haizetara 2024.

    Reconeixement continuat

    Amb aquest premi, La Trocamba Matanusca se suma a la llista de bandes guanyadores d’anteriors edicions d’Haizetara, entre les quals trobem No Water Please (França), Fanfare en Petard (França), Fara Fanfarre (Portugal), Balkan Paradise Orchestra (Catalunya), Pastors of Muppets (França) i Befunkbop (Granada), entre altres.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nou premi de Loteria Nacional a Ontinyent: 60.000€ al número 71931

    Ontinyent ha estat novament agraciada amb un dels principals premis de la Loteria Nacional, concretament amb el número 71931,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -