18/10/2024 - 15:21
Més

    Adif Inverteix Més de 101 Milions d’Euros en la Renovació Integral de la Línia Xàtiva-Alcoi a la Vall d’Albaida

    Un ambiciós projecte de modernització ferroviària s’aveïna a la comarca de la Vall d’Albaida, amb la inversió de més de 101 milions d’euros per part d’Adif per a dur a terme la renovació integral de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi. Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, té com a objectiu principal transformar i optimitzar la infraestructura ferroviària a la regió.

    Les obres de renovació abastaran una longitud total de 64 quilòmetres, que comprenen els trams Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi. La importància d’aquest projecte radica en la completa renovació de tots els elements de la superestructura, incloent-hi el carril, les travesses, el balast i els aparells de via. Aquesta intervenció es traduirà en una millora significativa de l’eficiència i fiabilitat de la via, la qual cosa permetrà un augment en la velocitat de circulació i la reducció dels temps de viatge. A més, s’optimitzaran les tasques de manteniment, garantint un servei més de confiança i puntual.

    Entre les àrees clau de treball es troben:

    Renovació Integral de la Superestructura: Es reemplaçaran els elements existents, com el balast, les travesses, els carrils i els aparells de via, per nous components d’última generació.

    Adaptació per a Electrificació Futura: Es duran a terme modificacions en diverses estructures per a preparar la línia per a futures electrificacions, la qual cosa inclou la demolició i reemplaçament de passos superiors, així com l’ampliació de la secció dels túnels.

    Millores en Ponts Metàl·lics: S’instal·laran encarriladoras elàstiques i contracarriles, se substituiran subjeccions rígides per subjeccions lliscants i es reemplaçaran travesses de fusta per altres de formigó monobloc.

    Condicionament d’Estacions: S’incrementarà la longitud de les andanes i es realitzaran millores en el paviment. A més, s’habilitarà una tercera via en l’estació d’Ontinyent per a millorar la capacitat i eficiència operativa.

    Obres de Drenatge: Es verificaran els sistemes de drenatge, reemplaçant aquells amb menor capacitat. També s’abordaran treballs en talussos, trinxeres i terraplens per a previndre possibles despreniments.

    Modernització de Passos a Nivell: Es realitzaran operacions tècniques per a connectar tres passos a nivell i s’adequaran els accessos a aquests passos. A més, s’executaran tancaments antivandàlics en passos superiors que encara no compten amb ells.

    Aquest projecte no sols té un impacte immediat en la millora de la infraestructura ferroviària, sinó que també contribueix a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9, centrat en la indústria, la innovació i la infraestructura de qualitat. La inversió en infraestructures fiables i sostenibles és fonamental per al desenvolupament de la regió i el benestar dels seus habitants.

    Cal destacar que aquesta ambiciosa iniciativa de millora de la línia Xàtiva-Alcoi podria rebre cofinançament per part del Mecanisme “Connectar Europa” de la Unió Europea (CEF), la qual cosa demostra el compromís d’Europa amb la modernització i el desenvolupament de les infraestructures de transport en la Comunitat Valenciana. La Vall d’Albaida està a punt d’experimentar una transformació que millorarà significativament la connectivitat i la mobilitat a la regió.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Noves ajudes municipals a Agullent per a la rehabilitació d’habitatges de més de 50 anys

    L'Ajuntament d'Agullent ha anunciat una nova edició del Pla d'Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -