La Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya ha publicat la resolució definitiva de la subvenció de 2’6 milions d’euros de fons europeus per a la remodelació de la piscina coberta d’Ontinyent. En concret, la xifra atorgada és de 2.651.777’10 euros, al marc del programa programa Next Generation de la Unió Europea.
El regidor de Territori, Óscar Borrell, recordava que “és la major subvenció europea directa mai aconseguida a la ciutat, una actuació de primer nivell que permetrà un estalvi energètic del 80% en energia primària no renovable. Una subvenció obtinguda gràcies a la qualitat de l’avantprojecte enviat per optar a la subvenció, que va ser un dels 173 seleccionats d’entre els més de 1000 presentats, i que va ser fruit d’un intens treball participatiu, amb reunions sectorials a les que vam escoltar les demandes de persones usuàries i clubs”.
El regidor d’Esports, Ferran Gandia, explicava que “la previsió és que les obres comencen a partir de l’estiu de 2024, ja que s’han de portar a terme dues licitacions amb els terminis pertinents en cadascun d’ells. Per tant, no es veuran afectats els serveis contractats per a la temporada 23/24. És una actuació que persegueix un estalvi energètic i s’aprofitarà per a donar noves funcionalitats a aquest espai, com l’ampliació del got de la piscina, que permetrà homologar-la per a competicions oficials”, recordava.
En concret, l’avantprojecte de l’actuació presentat per l’arquitecte Baldo Moliner planteja una millora de l’aïllament de tot l’edifici; la millora de les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; la implantació d’un sistema de control automatitzat; rehabilitació de les quatre façanes mitjançant proteccions bioclimàtiques; creació d’una doble pell amb vegetació que embolica tota l’actuació; d’un hivernacle adossat; i la millora integral dels vestidors i sales de treball.
El cost total de l’actuació és de 3’62 milions, dels que l’Ajuntament haurà d’aportar 968.000 euros, venint la resta de la subvenció europea. L’estalvi energètic de l’actuació en la infrastructura de major consum energètic actual, i que s’estima en un 80% d’estalvi d’energia primària no renovable, permetrà recuperar progressivament la part d’inversió municipal.