23/09/2024 - 22:24
Més

    Alcaldes de la Vall d’Albaida i la Safor reclamen transport per a pacients de l’hospital de Gandia

    Altres notícies

    Dotze xicotets municipis de la Vall d’Albaida i la Safor han unit forces per a reclamar solucions a la Conselleria de Política Territorial i Mobilitat amb la finalitat de posar en marxa un servei de transport regular d’ús especial a demanda. Aquest servei facilitaria als habitants d’aquestes poblacions, molts dels quals són persones majors, el desplaçament fins a l’hospital de Gandia.

    Els ajuntaments de Rugat, Montitxelvo, Salem, Otos, Terrateig, Ràfol de Salem, Aielo de Rugat, Beniatjar, Benicolet, Llocnou de Sant Jeroni i Castellonet de la Conquesta van rebre amb esperança la convocatòria d’ajudes del Consell al setembre de 2022 per a incentivar la posada en funcionament d’un transport públic a demanda en els municipis amb poca població. Després de la reunió amb els responsables de Salut Pública de l’àrea de Castelló de Rugat, que depén de l’Hospital de Gandia, els representants municipals van manifestar la seua voluntat d’adequar l’ajuda de la Generalitat al col·lectiu de persones que necessita atenció hospitalària a través d’un sistema que funcionaria amb sol·licitud prèvia individual de cada usuari.

    La proposta, que segons els municipis proponents s’ajusta a les bases de la convocatòria, va ser traslladada a la Conselleria de Mobilitat, però va ser desestimada sota el pretext que no podia finançar-se el servei plantejat per vincular-se a un transport regular i no d’ús especial. Els alcaldes i alcaldesses qualifiquen de “sorprenent i inconcebible” que no hagen pogut posar-se en contacte amb els responsables de la Conselleria per a dissenyar una alternativa viable a la seua proposta inicial. La majoria de les poblacions afectades estan en procés de despoblació i tenen un alt grau d’envelliment. Un mitjà de transport d’aquestes característiques seria imprescindible per a compensar la falta d’infraestructures regulars en aquestes zones i permetre que les persones majors tinguen accés als serveis sanitaris en igualtat de condicions.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent aconseguix un augment de 900.000 euros per a les obres del CEIP Vicente Gironés

    El projecte de reforma i ampliació del CEIP Vicente Gironés Mora d'Ontinyent rebrà un increment pressupostari important. La Generalitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -