29/11/2024 - 4:12
Més

    Nico Calabuig i M. Àngels Moreno recullen les propostes de canvi de les entitats culturals d’Ontinyent en una reunió

    Aquest dilluns tenia lloc a la Seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, la Número 2 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, i diferents entitats del teixit cultural de la ciutat. La trobada servia per a tractar diverses reivindicacions comunes del sector, com la necessitat d’un calendari local d’activitats culturals per evitar el solapament continu d’actes, una major eficiència en l’aprofitament d’instal·lacions municipals per a activitats, exposicions, assajos i presentacions, la millora del sistema actual de subvencions o una major posada en valor del patrimoni cultural d’Ontinyent.

    A la reunió assistien l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), La Nostra Terra, La Colla, El Raval, El Regall, l’Agrupació Musical Ontinyent, la Unió Artística Musical d’Ontinyent, la Banda Simfònica Tot per la Música i l’Associació Musical Vila d’Ontinyent, mentre que el Cine Club Utiye i la Colla de Campaners van traslladar les seues propostes i inquietuds per escrit.

    En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i Portaveu Municipal de Compromís, Nico Calabuig, “hem celebrat una reunió molt enriquidora, que ens ha permés posar en comú diferents necessitats i aspectes a millorar en la gestió cultural i la relació amb les entitats de la nostra ciutat. Ontinyent té un sector cultural propi molt potent, capaç d’oferir una programació setmanal rica i variada, i cal preservar i impulsar eixes ganes que tenen les entitats d’oferir cultura a tots els nivells. Per això, des del pròxim govern municipal volem abordar diferents qüestions clau per al manteniment i creixement del sector”.

    Calabuig ha apuntat que “un dels principals reptes és l’organització d’un calendari municipal d’activitats culturals locals, que evite el màxim possible els actuals solapaments. És molt positiu que Ontinyent tinga un teixit cultural tan nombrós, però per tal de donar a totes les entitats el seu espai i importància cal construir aquest calendari. D’aquesta manera, amb diàleg i planificació, es podrien distribuir al llarg de l’any les activitats més grans que no tenen una vinculació directa amb el calendari, i donar protagonisme a tots els àmbits de la cultura. A més, també facilitaria poder sumar a aquesta oferta cultural local les propostes procedents de l’àmbit valencià, estatal o global, de forma ordenada”.

    “Desenvolupar aquest calendari cultural també permetria una major planificació d’espais, un altre tema clau. És necessari buscar una major eficiència i aprofitament de les instal·lacions municipals, ja siga per a assajos, actuacions, presentacions o exposicions. Calen fórmules que donen resposta a necessitats com els assajos de les entitats sense seu pròpia o els assajos previs a certàmens o concerts, o la recerca de més espais d’exposició i per a presentacions. Cal identificar tots els dies i horaris disponibles de les instal·lacions municipals durant la setmana, i facilitar espais per tal que les entitats puguen desenvolupar la seua tasca en condicions adequades. De vegades no és qüestió de més diners, sinó de més imaginació, creativitat, diàleg i coordinació entre les parts”, ha exposat Calabuig.

    Per la seua banda, la Número 2 de la Candidatura de Compromís per Ontinyent, M. Àngels Moreno, ha destacat que “en la reunió també s’ha posat sobre la taula la necessitat de repensar el sistema de subvencions actual. En moltes ocasions implica un retard molt gran en l’arribada dels diners a les entitats, que es veuen ofegades econòmicament. En aquest sentit, potenciar més l’opció de les bestretes per tal d’avançar recursos, i estudiar altres possibilitats que siguen viables tècnicament i faciliten l’arribada dels recursos a les entitats, ajudaria a la supervivència econòmica del sector”.

    “Així mateix, a la trobada hem abordat una qüestió que tant les entitats com Compromís per Ontinyent considerem fonamental, una major posada en valor del patrimoni cultural de la nostra ciutat. Comptem amb un patrimoni escrit, musical, pictòric, escultòric i arquitectònic molt valuós, que pot ser atractiu per a la ciutadania i també per a molts visitants. Per això volem treballar per un Ontinyent que recupere l’estima pels seus orígens i tots aquells elements que el fan únic, i posar el focus en la nostra ciutat, la seua gent, i la seua creativitat i producció cultural. En definitiva, recuperar i dignificar molts elements culturals del passat del nostre poble que donen forma al que som actualment”.

    Moreno ha conclòs subratllant que “agraïm a totes les entitats la seua participació en aquesta trobada i les seues aportacions, tant presencialment com a través de les propostes escrites. L’Ontinyent del present i el futur el construïm entre totes i tots, i la cultura ha de tindre un paper central en aquesta construcció col·lectiva. Per continuar gaudint d’una oferta cultural local que siga diversa i potent hem de facilitar el dia a dia de les entitats. Eixe és el compromís que hem adquirit amb totes elles, i que farem possible des del pròxim govern d’Ontinyent”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -