23/11/2024 - 10:57
Més

    Arxiven la causa contra l’exalcalde de Benigànim i dos exedils del PP per la despesa en telèfons mòbils

    El grup socialista de Benigànim va formular en 2014 una denúncia en la Fiscalia contra Juan Antonio Puchades, Andrés Moscardó i Javier Sala, regidors que llavors formaven part de l’equip de govern, suposadament per haver gastat milers d’euros en serveis d’entreteniment lligats a les línies telefòniques.

    Després d’examinar totes les diligències practicades en el procediment, l’acte de sobreseïment conclou que no ha quedat acreditada la comissió de cap delicte per part dels investigats.

    En 2015, el jutjat va requerir a la companyia Vodafone perquè remetera la documentació respecte al contracte subscrit amb l’Ajuntament de Benigànim per a la prestació de serveis de telefonia mòbil i les factures corresponents als anys 2013 i 2014 i un informe sobre les possibles incidències ocorregudes en el transcurs d’aquest. En 2016, el jutge instructor va declarar com a complexa la causa, donat l’estudi que comportaven les diferents diligències recaptades, d’ací veu que haja tardat tant a resoldre’s el sobreseïment dels investigats, que van declarar en seu judicial en 2017.

    El consistori va demanar que s’obrira judici a Moscardó.

    En 2020, l’Ajuntament de Benigànim va sol·licitar al jutjat un informe cal·ligràfic per a determinar si les signatures que apareix en els contractes amb Vodafone en 2015 van ser realitzades per Andrés Moscardó, així com que es procedira a requerir a l’empresa distribuïdora dels terminals, Solucions Connecta 2, SL les dades de l’empleat municipal que va dur a terme la contractació amb el consistori. En 2022, la corporació municipal de Benigànim -governada pel PSPV- va sol·licitar que s’obrira judici contra Moscardó.

    L’exregidor, en canvi, va demanar l’arxivament de les actuacions després d’assenyalar que l’acusació respecte a l’ús de línies de telefòniques i al fet d’haver subscrit els serveis telefònics Premium de Dindo i Sexytv a càrrec dels arqueges públiques va quedar desacreditada mitjançant les declaracions dels testimonis i els pericials practicades. Encara que en un primer moment un perit va concloure que Moscardó podia ser l’autor de les signatures del contracte del servei de mòbils, en l’ampliació del seu estudi va acabar assenyalant que no podia acreditar que l’exregidor signara com tampoc es va demostrar que aquesta fera un ús indegut del seu telèfon.

    L’exregidor va declarar que no s’encarregava de gestionar la contractació ni de negociar les condicions ni els mòbils i que no va retornar la seua terminal Iphone 6 perquè en el consistori li van dir que la línia ja s’havia donat de baixa i que no feia falta tornar-lo.

    Un informe pericial va assenyalar que el fet que un terminal telefònic reba càrregues corresponents a la subscripció a un servei d’sms prèmium “no implica que l’usuari del mateix faig realitzat aquesta subscripció, ja que existeixen moltes i molt elaborades tècniques d’enginyeria social i aplicacions malicioses capaces de dur a terme aquestes subscripcions sense coneixement de l’usuari”.

    Els telèfons que s’entregaven a l’ajuntament estaven “reacondicionats”, és a dir, prèviament es repara després d’una avaria, per la qual cosa no eren nous.

    Andrés Moscardó ha destacat aquest divendres que amb l’últim acte judicial “queda demostrat que no s’han presentat cap mena de proves per part dels llavors denunciants ni per part de l’ajuntament, el qual es va personar en la causa, conclusió a la qual s’ha arribat després d’investigacions fetes pel jutjat a través dels testificals dels encausats, dels responsables de l’empresa de telefonia i els informes pericials, perquè de tot això es desprén que en cap moment es va realitzar cap acte il·lícit per part del senyor Moscardó”.

    No és el primer procés judicial que l’exregidor del PP guanya contra l’Ajuntament de Benigànim, ja que en data 22 de juliol de 2021 el Jutjat del Contenciós- Administratiu número 3 de València, va condemnar en sentència ferma a l’Ajuntament de Benigànim a indemnitzar-lo amb més de 20.000 euros a Moscardó. Al qual cal afegir les diferents sentències dels diferents processos oberts pel consistori de Benigànim contra aquest, del Jutjat penal número 8 de València, de l’Audiència Provincial i el Tribunal Suprem, totes elles dobles favorables a l’exedil.

    “Aquest nou acte judicial ves a corroborar que els processos judicials empresos pel govern socialista de Benigànim, no tenien cap fonament legal i només tenien l’únic objectiu de destruir personalment a Andrés Moscardó”, assenyala en un comunicat. “Ells sabien que no hi havia cap de bestiar i l’única cosa que volien era difamar-me, destruir el meu bon nom, només s’ha buscat l’escarn públic i la sentència de telenotícies. No hi ha sentència favorable ni diners que pague tot el que la meua família i jo hem patit durant aquests anys”, incideix.

    Moscardó demana que els responsables de tots aquests processos i del “calvari social i mediàtic al qual es li ha sotmés assumisquen responsabilitats, tant polítiques com personals, ja que s’ha utilitzat els diners dels contribuents per a finançar una campanya d’assetjament i enderrocament contra ell”.

    També s’arxiven les actuacions contra un empleat de manteniment del consistori denunciat pel PSPV suposadament per fer un ús inadequat i presumptament irregular de la línia de telefonia mòbil.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -