Aquesta mateixa banda és l’encarregada d’interpretar el concert per a requinte i banda Scent, dedicat a Javier Llopis, concertista internacional i director artístic del Tenerife Clarinet Fest. El propi compositor defineix aquest concert com “un viatge olfactori únic i subjectiu en el qual trobar-se amb un mateix”. En aquest sentit, a través de l’olfacte, un dels majors ancoratges de vivències i vincles amb el present i el passat, fa un recorregut per alguns dels moments que marquen la nostra existència vinculant-los amb diferents aromes.
Quant a Gioia, obra que dona títol al CD, es tracta d’una composició original per a conjunt de metalls i percussió (encàrrec del trompista Quico Rico) que ara presenta la seua versió per a banda simfònica interpretada per la Banda dona Música dona Força Aèria Portuguesa sota la direcció del Major Antonio Rosado. Cal assenyalar que aquesta versió va ser encarregada per la Banda Municipal de Vitòria-Gasteiz i el seu director Luis Orduña i estrenada per aquesta agrupació durant la temporada 2021-2022 en el Teatre Principal Antzokia.
Els músics portuguesos són també els intèrprets de Eternal vibrations, una obra composta per Saül Gómez Soler després d’ocupar la direcció artística de la Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en 2018, any en què l’entitat celebrava el seu 50 aniversari. Va ser una etapa molt intensa, plena de concerts, trobades i viatges, en la qual la convivència amb els músics de la banda, als qui està dedicada l’obra, va ser molt estreta,.
Finalment, la simfonia núm. 1 Stones and siga tanca el nou treball de Saül. L’obra va ser un encàrrec del 47 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea 2021 per a ser interpretada com a peça obligada i està inspirada en el litoral Mediterrani. En aquesta ocasió està interpretada per la Banda Primitiva de Llíria dirigida per Javier Enguídanos, agrupació que va resultar guanyadora d’aquest Certamen.
Aquest nou treball suposa un pas més en la trajectòria del músic d’Ontinyent, que des de 2015 forma part de la llista de compositors de l’editorial Molenaar, i les obres de la qual han sigut interpretades per les millors agrupacions de vent.
Com assegura Henk Ummels, el director artístic de la línia de música de vent de l’editorial Molenaar “des de 2015 el mestre Saül Gómez Soler és un compositor respectat i valuós en Molenaar Edition BV. Obres mestres com Leonardo Dreams i Avern s’han obert camí en el repertori de les millors orquestres. Les obres per a solo i banda com Scent (Clarinet en Mib) i Spices (Trompeta) també són d’excel·lent nivell. Eternal Vibrations, no obstant això, és d’una bellesa sobrenatural i celestial. A més de ser un hàbil compositor, és molt agradable treballar amb Saül. Comunicativament molt sociable i flexible, com ha ocorregut en aquesta època del coronavirus en la qual la música per a ensembles es va fer necessària. Per a això va reorquestrar Avern per a conjunt de metalls i va compondre Gioia per a la mateixa formació. Esperem gaudir de la creativitat de Saül en els pròxims anys”.
Per part seua, Saül Gómez es mostra molt il·lusionat davant aquest projecte i per la confiança demostrada per l’editorial holandesa, el suport de la qual permetrà que les obres del compositor valencià s’expandisquen encara més en l’univers musical, arribant a innombrables formacions de vent dins i fora d’Europa.
Saül Gómez Soler
Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) en 1982. És Professor Superior de Música Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jan Cober, Felix Hauswirth, Carlo Pirola i Franco Cesarini.
Com a compositor, centra la seua carrera en la creació de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Mitjana Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith. Les seues obres estan editades a Piles i Molenaar, i posseeix a més el seu propi segell editorial.
Ha rebut diferents encàrrecs com la composició de l’obra obligada en el Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a la orquests d’RTVE o l’obra obligada per al Festival Internacional de Percussió Percute 2016. També ha rebut encàrrecs de prestigiosos solistes internacionals com José Franch o el duo Madrid Okho.
Ha estrenat obres a Vancouver (el Canadà), Texas (els EUA) i Madrid (Espanya) i les seues composicions han sigut interpretades a Bèlgica, Portugal, Itàlia, el Japó, el Canadà, Alemanya, Suïssa, Taiwan, Colòmbia…
Participa regularment com a jurat en diferents certàmens i la seua música es pot trobar en diferents cds.
Ha sigut guardonat amb diferents premis i distincions com la Menció honorífica de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent. Des de 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València així com de l’Associació de Compositors COSICOVA de la qual és membre de la seua junta. També pertany a l’Acadèmia dels Grammy.
Com a director, ha estat al capdavant de diverses formacions bandísticas, tant a Espanya com en diferents parts d’Europa (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic…) i ha dirigit a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores, José Franch, Francesca Calero, Luís González, Roberto Turlo, Juan Lago o Pablo Zinger, estrenant obres d’autors com Bernardo Adam Ferrero o Andrés Valero.
Durant 2018 va ser el titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la qual va estrenar diverses obres i va oferir concerts en la Comunitat, Madrid i França.
Des del mes de maig de 2022 és director titular de la banda simfònica del CIM L’Harmònica de Bunyol.