05/05/2024 - 4:49
Més

    Es presentarà en un acte públic el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent presentarà aquest divendres en un acte públic el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental (SASEM), posat en marxa a finals del passat mes de juliol a la ciutat amb ajuda de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un servei d’atenció domiciliària enfocat a facilitar una atenció diürna de suport psicosocial a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu (TMG) o problemes de salut mental greu (PSMG), així com amb persones amb problemes quant a l’adhesió al tractament, a la consciència de patir una malaltia mental i/o risc de marginació o exclusió social.

    La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “aquest nou servei complementa altres iniciatives posades en marxa per l’Ajuntament per atendre problemes de salut mental, com el Pla per a la Prevenció de la conducta suïcida i el Pla per a la Lluita contra la Soledat i que permetrà reforçar la lluita contra els efectes de la pandèmia en les persones. En aquest cas, volem que la gent sàpia com funciona el SASEM i com pot ajudar a la recuperació i rehabilitació psicosocial de les persones afectades, així com la seua inclusió social”, assenyalava.

    El servei treballa la coordinació interinstitucional amb els recursos sanitaris, i compta amb dos psicòlegs i una educadora social que presten servei inicialment durant 6 mesos comptant amb una aportació autonòmica de 46.500 euros, tot i que Paula Soler apuntava que “la intenció es prorrogar el projecte fins 2024 i que aquest siga un servei fixe, per donar resposta a la creixent necessitat d’atenció a la malaltia mental existent a la societat, i més després de l’impacte que ha tingut i té la pandèmia”, assenyalava.

    En l’acte, que tindrà lloc des de les 19:00 hores de divendres 8 d’octubre al CIC del barri de Sant Rafel (al carrer Carlos Díaz, s/n), s’exposarà el concepte de salut mental; l’impacte en la salut mental de la pandèmia; s’explicarà breument l’estructura dels serveis socials i el concepte del SASEM; així com el perfil de la persona usuària, el procés de detecció de casos, derivació, objectius i funcionament. Paula Soler feia una crida a les persones interessades “a acudir a l’acte i saber així com aprofitar la posada en marxa d’aquest nou servei”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -