30/04/2024 - 10:49
Més

    Adif adjudica la redacció del projecte de renovació de la via entre Alcoi i Ontinyent

    Altres notícies

    Adif ha aprovat l’adjudicació, per import de 568.344,22 euros, un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d’Alcoi i Ontinyent. Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, reafirma el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i Adif amb la realització de diverses millores i inversions en la línia. L’objectiu és augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al servei.

    El contracte, que s’ha adjudicat a l’empresa TPF Getinsa Euroestudios, comprén la redacció del projecte constructiu per a la renovació de via entre les estacions d’Alcoi i Ontinyent (25,5 km), situades en la línia convencional que connecta Xàtiva amb Alcoi (63,7 km). El tram comprés entre totes dues estacions compta amb 4 passos a nivell, 2 ponts metàl·lics, 10 túnels i un baixador, a més de les estacions d’Alcoi i Ontinyent. El termini d’execució del projecte és de 12 mesos.

    L’actuació en marxa comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

    Aquesta actuació contribueix a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament al ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), així com als ODS 3 (Salut i benestar), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 17 (Aliances per a aconseguir els objectius). Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

    PROJECTE ADJUDICAT EN 2019

    Aquesta adjudicació s’afig a les obres que es duen a terme actualment, que consisteixen en la dotació de noves instal·lacions de seguretat en tota la línia d’ample convencional Alcoi-Xàtiva, amb un import d’adjudicació que supera els 7 milions d’euros. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana i el contracte va ser adjudicat durant el mes de desembre passat a l’empresa ‘Siemens Rail Automation’ per 7.076.110,1 euros.

    El projecte contempla la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única així com la instal·lació de nous sistemes de gestió del trànsit en les estacions d’Ontinyent i Alcoi. A això se li suma el reforç de la senyalització i la il·luminació en les estacions al costat de l’extensió d’una nova xarxa de cablejat per a les instal·lacions de seguretat en les estacions d’Alcoi, Ontinyent i Xàtiva. Implantaran equipaments d’Anunci de Senyals i Frenat Automàtic, faran l’estesa de nous cables de fibra òptica de comunicacions i s’adequarà el sistema tren-terra. Finalment realitzaran diverses intervencions d’obra civil en diverses de les estacions com per exemple la d’Alcoi.

    El contracte, adjudicat per import de 568.344,22 euros, afecta a un tram de 25,5 km de línia fèrria.

    Font: Ajuntament d’Alcoi

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -