22/11/2024 - 8:15
Més

    Activat un servei d’acompanyament psicològic per a majors de 65 anys

    L’Ajuntament d’Ontinyent posa en marxa des d’aquest mes de setembre un nou servei d’acompanyament psicològic adreçat a persones majors de 65 anys, pioner a la Comunitat Valenciana, i que s’inclou al Programa de Lluita contra la Soledat No Desitjada encetat esta legislatura pel govern ontinyentí.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “atendre a les nostres persones majors com es mereixen és una de les grans línies d’acció del Govern d’Ontinyent en materia social”. En aquest sentit l’èxit del servei d’atenció psicològica impulsat durant el confinament, “ha constatat que hi ha una demanda d’aquest acompanyament, que ens pot servir a més com a porta d’entrada a estes persones per a un major ús i aprofitament dels diferents serveis que l’Ajuntament posa a la seua disposició”, assenyalava.

    La regidora de l’àrea de Política per a les Persones, Paula Soler, que coordina la posada en marxa del nou servei, recordava que al marc del Programa de Lluita contra la Soledat ja es va fer a principis d’any una enquesta entre les 1500 persones majors de 65 anys que el padró municipal indicava que vivien soles. D’esta enquesta es va extraure que tot i conservar majoritàriament una atenció familiar important, en molts casos es mostrava una necessitat de sentir-se acompanyats i acompanyades. En produir-se l’estat d’alarma i posar-se en marxa el servei d’atenció psicològica, es va tornar a telefonar a totes les persones que havien contestat a l’enquesta, les quals van valorar molt positivament este servei.

    En vista d’aquesta demanda, es posa en marxa un servei d’atenció semi presencial de manera estable, inicialment durant dues vesprades a la setmana, els dilluns de 16 a 20 i els dimecres de 18 a 20, quan totes les persones majors de 65 anys que ho necessiten podran telefonar al número 652 99.76.64. El servei serà atès per la psicòloga ontinyentina Charo Guerola, psicòloga especialitzada en clínica i psicologia familiar, qui farà una valoració especialitzada d’estes persones i determinar si necessiten un acompanyament, ja siga a través d’un seguiment telefònic o derivant a algun dels programes d’envelliment actiu de l’ajuntament; al voluntariat de serveis socials si no es detecta ninguna patologia; o si hi ha que fer una intervenció clínica amb elles i un seguiment més exhaustiu del cas.

    Paula Soler destacava que “la salut mental al igual que la salut física, hi ha que cuidar-la. Molts problemes físics són una conseqüència d’un problema mental. Si tenim una bona salut mental, ens sentirem bé, tindre força per aconseguir qualsevol repte i tindrem un millor estil de vida saludable”, manifestava.

    El regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis, manifestava per la seua part que la solitud als majors “és un tema preocupant i que tot apunta a que anirà augmentant amb el temps. Les persones que han donat tot per Ontinyent es poden trobar a soles, i es mereixen que se’ls atenga i tornar-los un poc de tot allò que ells han donat”. Sanchis recordava que a més dels serveis socials com l’atenció domiciliària, menjar a casa i voluntariat d’acompanyament o ajudes a la dependència, l’Ajuntament treballa per la millora de les condicions de vida dels majors fomentant la promoció de la seua autonomia, i en aquest sentit la regidoria de Majors Actius ofereix diferents activitats i alternatives.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -