30/04/2024 - 16:38
Més

    Rapidesa i eficàcia per recuperar l’economia d’Ontinyent

    Altres notícies

    Els ontinyentins i ontinyentines ens van escollir per defendre els seus interessos en qualsevol circumstància, amb agilitat i eficàcia. Així ho demostra el Pla Tornem Junts, que preveu mobilitzar prop de 8 milions d’euros fins a desembre de 2020.

    Totes i tots recordem aquelles setmanes de març i abril on tots els comerços, restaurants i serveis de la nostra ciutat estaven tancats. Ontinyent no tenia cap tipus d’activitat als seus carrers i el silenci omplia cada parc. Des del Govern de Jorge Rodríguez quan encara estàvem atenent l’emergència sanitària ens vam posar a treballar per desenvolupar un pla d’acció que ens permetera ajudar al comerç, als autònoms i autònomes, així com al sector de la construcció una vegada l’estat d’alarma finalitzara. Amb aquesta meta, vam desenvolupar el Pla Tornem Junts, el qual vam presentar públicament el passat mes d’abril.

    Un Pla que vam activar a finals de maig, molt abans que l’Estat d’Alarma finalitzara i gràcies al qual encetàvem la reactivació de l’economia local. A principis de juny, posàvem a la venda la primera fase dels Xecs Tornem Junts. Una iniciativa pionera que altres ciutats comencen a emular ara i que ens plena d’orgull perquè va comptar amb tot el recolzament de tota la ciutadania d’Ontinyent, així com de les associacions de comerciants i hosteleria.  L’encert d’aquesta iniciativa es demostra amb la injecció de 600.000€, prop de 100 milions de les antigues pessetes, que van realitzar els veïns i veïnes d’Ontinyent en la nostra economia en menys de 72 hores.

    Amb aquesta campanya que a partir de l’1 de setembre enceta la seua segon fase hem demostrat que totes i tots junts podem aconseguir qualsevol cosa que ens proposem com a ciutat. A més, també vam impulsar ajudes perquè els autònoms, pimes i micropimes pogueren fer front a despeses corrents durant els mesos de confinament. Era el moment d’estar al seu costat i no calia estar amb paraules i missatges, sinó a través de mesures concretes. Agilitat i eficàcia en l’aplicació de mesures era el que els ontinyentins i ontinyentines necessitaven per part de l’administració.

    Amb el tancament dels comerços i serveis, van sorgir noves necessitats. Les empreses d’Ontinyent van necessitar sols unes setmanes per reconvertir-se i adaptar-se a les necessitats derivades de la pandèmia provocada per la Covid-19. Per això, vam entendre que des de l’administració havíem d’actuar amb la mateixa rapidesa que ells ho havien fet. Calia impulsar mesures per consolidar les inversions realitzades. Així ha nascut el Clúster Sanitari del Sector Tèxtil i Afins. Si alguna cosa ha demostrat el Govern de Jorge Rodríguez és la seua agilitat per impulsar accions que beneficien a la nostra ciutadania.  El passat 6 de juliol l’alcalde i el president d’ATEVAL van signar formalment el conveni; sols tres mesos després del seu anunci el passat 13 d’abril. Aquest és el ritme de treball de l’Ajuntament d’Ontinyent. Un ritme necessari en un dels pitjors moments que hem viscut com a societat.

    Amb aquest Clúster el que volem garantir és una nova oportunitat de negoci a les nostres empreses, la qual estem convençuts acabarà beneficiant als ontinyentins i ontinyentines perquè veuran com aquestes empreses poden garantir llocs de feina i crear-ne també de nous.

    Hem treballat contrarellotge aquestes setmanes per atendre i oferir solucions als diferents sectors de la ciutadania. La promoció econòmica local sempre ha sigut una de les peces clau d’aquest Govern i, amb la pandèmia vam emfatitzar molt més la seua importància. Som conscients dels beneficis que suposa per a la nostra ciutat i, per tant, per als nostres veïns i veïnes, que les empreses estiguen en funcionament, que els nostres comerços, serveis i  hostelers de la nostra ciutat puguen obrir les seus portes tots els dies. En aquesta nova realitat que ara enfrontem, continuarem estant al costat de les nostres empreses, de les pimes, micropimes i dels autònoms. No volem viure en l’Ontinyent del confinament: una ciutat silenciosa, amb els carrers buits i sense vida.

    El camí que ens queda és llarg, però estic convençut que totes i tots units tornarem més junts i forts que mai.

    Juan Pablo Úbeda

    Regidor de Promoció Econòmica

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -