04/05/2024 - 16:02
Més

    Aprovat per unanimitat l’homenatge a històrics professionals de la sanitat local d’Ontinyent

    Altres notícies

    El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dimecres per unanimitat que els carrers i rotondes d’accés del nou hospital reten homenatge a històrics professionals de la sanitat local. En concret, segons la proposta presentada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, es recordarà als metges José Riera, Juan Sayas, Rafael Rovira, Rafael Galiana i Luis Bonastre; les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i l’infermera Rosario Llin.

    A la seua intervenció on explicava la proposta, l’alcalde manifestava que “ens deixem a moltíssima gent perquè els espais són limitats, però volem que estes persones representen a totes les persones que han tingut i tenen cura de la salut dels ontinyentins i ontinyentines. A més a més hem replegat el sentit d’una proposta que ja es va fer en l’any 98 d’homenatjar a alguns d’ells, i per altra banda posem en valor la tasca de les dones a la sanitat, que han estat sempre les grans oblidades”, assenyalava.

    Així, els carrers del nou hospital recordaran als metges José Riera, Juan Sayas i Rafael Rovira, que eren els qui es va proposar que donaren nom als centres de salut locals (extrem que no va autoritzar la Generalitat Valenciana); també tindran nom de carrers les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i l’infermera Rosario Llin (de 96 anys, l’única que encara viu de tots els homenatjats); i finalment els metges Rafael Galiana i Luis Bonastre, que donaran nom a les rotondes d’accés i eixida al centre hospitalari, respectivament.

    Al ple d’aquest dimecres, que s’obria amb la pressa de possessió de Lidia Chàfer com a nova regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent en substitució de Silvia Urenya, també es va aprovar la revisió de les ordenances fiscals municipals per a l’any 2019, que inclou la bonificació del 95% de l’impost de construccions, instal·lacions i obres al sector d’oci i hosteleria; l’excempció del pagament d’una tarifa per la “zona de seguretat” en la via pública a les empreses i particulars que realitzen obres; o l’excempció del pagament de la taxa del cementeri als afusellats durant la guerra civil o el franquisme que es traslladen a la ciutat. A més a més es va aprovar l’adhesió a la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere i la Xarxa Valenciana per la retenció del Talent Jove de la Diputació de València.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -