27/11/2024 - 4:21
Més

    Anna Lluch explica el futur de la lluita contra el càncer a Ontinyent

    “L’època en que el càncer es tractava igual en tots els casos ha passat. L’oncologia personalitzada és ja el present i serà el futur”. Així ho destacava hui en Ontinyent la prestigiosa científica, investigadora i metgessa Anna Lluch, considerada com la millor especialista d’Espanya en Oncologia Mèdica, qui impartia hui la lliçó magistral de l’acte d’obertura el Curs Acadèmic de la Universitat de València 2016/2017 al Campus ontinyentí.

    conferencia-campus-ontinyent-anna-lluchLluch, cap del servei d’Hematologia i Oncología de l’Hospital Clínic de València, catedrática de Medicina en la Universitat de València i pionera en la investigació de nous tractaments contra el càncer de mama, donava detalls al nombrós auditori que omplia de gom a gom el Centre Cultural Caixa Ontinyent al voltant de l’evolució al llarg de la història del tractament de la malaltia que suposa la primera causa de mort en tot el món, amb una quantitat de casos que s’ha incrementat de manera paral•lela a l’augment de l’esperança de vida.

    Així, si be en el Segle XX l’única via era la quimioteràpia citotòxica, la radioteràpia i la cirurgia com a mateixa línia no específica i universal per a tots els casos, “la biologia molecular del càncer ha canviat el disseny dels programes d’investigació. Ara tenim uns enfocaments terapèutics mes selectius, hem identificat noves dianes, seleccionat nous tractaments per als pacients en funció dels seus biomarcadors, i el repte actual és individualitzar el tractament per a cada pacient i cada tumor”, destacava.

    Les firmes genètiques en les que s’estan treballant als últims anys “defineixen amb exactitud models de risc de recaiguda, i poden evitar sobretractaments innecesaris i tòxics amb millors resultats. Abans sols podiem matar les celules malignes, ara també podem aspirar a controlar-les”, explicava.

    Lluch posava de relleu també l’evolució de les unitats funcionals d’integració i dels equips mèdics en el tractament de la malaltia, “cada volta amb equips més especialitzats i multidisciplinars amb bioinformàtics, biòlegs, genetistes, etc”, i aprofitava per reivindicar el tractament igualitari de la malaltia que es fa en la sanitat pública: “tots els tractaments i els avanços dels que hem parlat hui no són ciència ficció. Estan sent aplicats en benefici de totes i tots els pacients als nostres hospitals públics, i si és cert que no pot estar tota la tecnologia en tots els centres, totes i tots poden ser diagnosticats amb ella, i estem funcionant en xarxa per tal que no hi haja malalts de primera i de segona. I la universitat ens està ajudant a avançar en esta línia”, incidia Anna Lluch.

    Font: Fundació Universitària Campus Ontinyent

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -