05/05/2024 - 12:41
Més

    El III Festival Diània d’Ontinyent duplica els grups participants i espera acollir 4.000 joves

    Altres notícies

    El III Festival Diània d’Ontinyent comptarà amb quasi el doble de grups que l’edició anterior (21 per els 11 de 2015) i espera acollir més de 4.000 joves de totes les comarques centrals valencianes. Diània, que se celebrarà enguany els dies 24, 25 i 26 de març, és un festival que es planteja com alternativa d’oci per a les vacances de Setmana Santa i Pasqua, organitzat per la cooperativa cultural “Sinergies” amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Diputació de València, la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida i la participació de nombroses associacions i entitats.

    El regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, explicava que “des de l’Ajuntament anem a seguir al costat d’una festa feta per i per als joves, que dona una opció a la nostra joventut per no eixir de la ciutat en les vacances de Pasqua, i també per a que els i les joves d’altres municipis acudisquen a la nostra a passar estos dies, el que sempre és positiu per a l’impuls de l’economia i l’activitat local”, assenyalava.

    Enguany, com a novetat, hi haurà dos escenaris i diversos espais on es realitzaran les activitats: L’escenari Diània, a la pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal, acollirà els concerts més destacats les nits de divendres 25 i dissabte 26 de març.

    L’escenari El Llombo, al parc del mateix nom, acollirà de manera gratuïta concerts i activitats durant el tres dies del festival. A més, altres espais com el Poliesportiu o el pàrquing junt al Campus Universitari albergaran els campionats esportius (raspall, volei, bàsquet, futbet) i les paelles populars respectivament. Tot al voltant d’una ampla i gratuïta zona d’acampada sobre les antigues hortes del Llombo, prop del casc urbà d’Ontinyent. A més a més, el Teatre Echegaray acollirà un espectacle d’Eugeni Alemany dijous 24 amb un preu de 4 euros anticipada i 5 en taquilla; i divendres 25 de 17 a 20 hores al Parc del Llombo hi haurà una fira d’entitats on associacions i col·lectius podran oferir informació sobre els seus projectes i accions.

    Des de Sinergies es destacava l’ampla programació prevista, i exposava quant als grups participants que “són d’estils molt diversos i de molta qualitat”, amb artistes i grups de tota la península com els sevillans Narco (rap metall) i O’funk’illo (funk fussió); els catalans Els Catarres (pop folk); els saragossans Rapsusklei & The Flow Fanatics (rap amb banda); o els gallecs Fanfarria taquikardia (klezmer, gypsy, balkan).

    De diverses localitats alacantines arribaran Aspencat (ska-reggae), El Diluvi (folk fussió) Inèrcia (grunge, garage, indie rock), Esir (folk),Entreparèntesi (hip hop) o The Dance crashers (ska clàssic, rocksteady, reggae, jazz); i des de les comarques valencianes arribaran Vadebo (ska, rock, reggae), Mafalda (reggae core), Mai Mai (rock alternatiu), Novus Ordo (Hardcore punk, thrash metal) , Xaluq (folk mediterrani), Tiakatú (batukada) i DJ Plan B (mixes). Per descomptat, hi haurà espai per als grups ontinyentins amb La Trocamba Matanusca (balkan&gipsy), ZeroKoma (rock urbà), i Karma (punk rock).

    L’abonament de dos dies per aquest escenari té un preu de 20 euros anticipat tant a la web www.festivaldiania.com com en diversos punts de venda, havent tambè possibilitat d’adquirir-lo en taquilla al preu de 25 en taquilla, sent necessària la presentació del DNI per als menors d’edat per obtindre la polsera. Els menors de 16 anys, a més, hauran d’accedir als concerts amb la seua mare, pare o tutor/a, el qual haurà de presentar la corresponent acreditació com a tal i adquirir la seua pròpia entrada.

    La regidora de Joventut, Katty Ushiña, tenia especials paraules d’agraïment “per a tots aquells i aquelles que col·laboren per fer possible aquesta cita” i feia una crida als i les participants “a gaudir de la festa i les activitats amb la responsabilitat que sempre han mostrat fins ara”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -