30/05/2024 - 20:17
Més

    Bocairent presenta l’obra pòstuma de Pilar Molina

    Altres notícies

    La trajectòria vital d’Antonia Maymón (Madrid, 1881-Beniaján, Múrcia, 1959) està farcida de circumstàncies que reflecteixen les vicissituds que una dona independent de l’època havia de superar. Les persecucions policials, l’exili o la presó no falten en la biografia d’aquesta “anarquista lliure de pensament i d’accions, una sindicalista conseqüent, avançada naturista, defensora de l’alliberament de la dona, escriptora, novel·lista i una mestra racionalista que va aconseguir que el seu magisteri continuara després de la seua mort”.

    Una figura tan marcada no va passar desapercebuda per a la bocairentina Pilar Molina Beneyto malgrat el silenci imperant al voltant d’aquest tipus de personalitats. Per això, Molina i M. Carmen Agulló Díaz, professora de la Universitat de València, van reconstruir la seua biografia i van seleccionar part de l’obra escrita per Maymón per difondre-la i donar-la a conèixer. Aquesta tasca estava enllestida a falta de la correcció definitiva en febrer del 2008, quan Pilar va faltar. Així doncs, l’associació Dones i Homes lliures de València va decidir rematar el treball que ha donat com a fruit el llibre “Antonia Maymón: anarquista, maestra, naturista” (Virus Editorial).

    L’obra serà presentada aquest dissabte, 25 d’octubre a les 20.00 h, a la sala Joan de Joanes de Bocairent. L’acte comptarà amb la participació de la coautora de la publicació, M. Carmen Agulló; d’un representant de Dones i Homes lliures, Manolo Sanmartín, i de Mésquedones, M. Cruz Pla, i de l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

    La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -