Els partits que recolzen el Govern d’Ontinyent han anunciat hui la presentació d’un recurs al dictamen del Consell Jurídic Consultiu (CJC) relatiu als terrenys de l’hospital.
En concret, el CJC s’oposa a la revisió d’ofici de la modificació del PGOU que canviava els usos dels terrenys del Pla de Sant Vicent, una revisió plantejada per l’Ajuntament d’Ontinyent per evitar que les demandes dels propietaris d’estos terrenys puguen perjudicar els interessos generals.
Socialistes, Compromís i EUPV no acaten el dictamen, que talla una de les vies legals empreses pel consistori, en considerar que es tracta d’un document “polític i no jurídic”, emès per un òrgan integrat per membres triats íntegrament pel PP, i entre ells l’expresident del Consell, Francisco Camps, “que és ser un dels principals causants d’aquest embolic, i ara no pot pretendre ser jutge i part”, apuntaven.
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància de l’assumpte i recriminava al portaveu del PP, Filiberto Tortosa, que no s’haja sumat a la resta de grups en la defensa dels ontinyentins i ontinyentines: “Hem vist a Tortosa defensar els interessos dels propietaris, del seu partit i sobretot els seus personals, però el que ha de fer i al que el convidem es a donar la cara pels ciutadans que el van votar”, assenyalava.
La portaveu del Grup Socialista, Rebeca Torró, explicava que “l’informe no el compartim ni l’acatem perquè els sotasignants no són imparcials ni objectius, tots són nomenats pel PP i un d’ells es fins i tot el protagonista del show de la maqueta. És un informe polític i no jurídic i per això presentem un nou contenciós administratiu, un recurs que anem a presentar amb recursos econòmics dels partits que representem”, manifestava.
Torró recordava que des del Govern d’Ontinyent “hem fet tot allò possible per facilitar la construcció de l’hospital a la Conselleria, els hem oferit tots els nostres recursos i la resposta ha estat el silenci o com a molt escrits que verificaven que no és una prioritat per ells. Shows i maquetes hem tingut per donar i vendre, però de l’hospital sols tenim un cartell sobre uns terrenys que ens van dir que eren gratis, però que només porten maldecaps i preocupacions”, assenyalava.
El portaveu de Compromís, Joan Gilabert, exposava que “quan parlem de l’hospital parlem de moltes coses. Parlem del gran engany del PP amb objectius electorals en 2007 i 2011; parlem d’una ubicació que no hem entès mai per què va estar triada quan a més tenia un sobrecost per a adequar-la i uns condicionants mediambientals; i parlem d’aspectes econòmics i d’una gestió urbanística que en un principi pensavem que era fruit d’una bona voluntat per part de tots, una bona voluntat que després de tot el que ha passat posem en dubte”.
Gilabert incidia en que la Conselleria “no ha tingut mai la voluntat de tirar l’hospital endavant”, i avançava que “hi ha pràctiques no clares que es feren al passat en tot aquest assumpte, i cadascú haurà d’assumir les seues responsabilitat”.
Des d’EUPV, Paula García també criticava la ubicació dels terrenys i coincidia en destacar que l’informe del CJC “és polític i no jurídic, i deixa contra les cordes els interessos de la ciutadania i de l’Ajuntament, que anem a fer tot el possible per defensar. Si els propietaris obtenen la sentència favorable que pretenen, aquesta seria gravosa per als interessos de la ciutat. Entenem que hem de fer tots front comú per defensar els interessos de la nostra ciutat”, afegia.
Jorge Rodríguez manifestava que “en aquest tema no hi ha mitges tintes: o es defèn els interessos dels ontinyentins o s’està contra ells. Ací no valen declaracions d’intencions si no es transformen en fets, Filiberto Tortosa i el PP d’Ontinyent han de decidir de quin costat estan, i mentre no passen a l’acció com els que estem ací, entenem que estan en contra dels ciutadans als que representen”, concloïa.