01/05/2024 - 18:25
Més

    Nova unitat de Conductes adictives per a Ontinyent

    Altres notícies

    Ontinyent comptarà en breu amb una Unitat de Conductes Adictives (UCA) que evitarà desplaçaments a Xàtiva a als veïns i veïnes de la ciutat i la comarca que necessiten d’aquest servei. L’UCA, que ajudarà a tractar el tabaquisme, la ludopatia, l’alcoholisme o les l’adiccions a substàncies tòxiques, s’instalarà als actuals despatxos d’Infopolicia a l’ajuntament vell, que quedaran buits en integrar-se aquest servei policial a la nova Prefectura de Policia Local que s’inaugurarà en breu a la mateixa Plaça Major.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció per la consecució “d’una reivindicació històrica en matèria sociosanitaria, que ha estat possible gràcies a la bona resposta del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a les insistents peticions realitzades des de la Regidoria de Sanitat”, destacava. Cal recordar que la Regidora de Sanitat, Virtudes González, venia reclamant als últims anys la dotació del servei per a la ciutat a les distintes reunions mantingudes amb l’anterior gerent del departament sanitari, Julian García del Caño, i amb el seu successor, Sergio García, gestions que han desembocat en la dotació d’aquest nou servei que fins ara obligava els usuaris a desplaçar-se a les oficines de la UCA de Xàtiva.

    Les oficines de la Unitat de Conductes Adictives a Ontinyent comptaran amb 3 despatxos per a tendre als usuaris, que seran reformats una volta deixa de prestar-se l’actual servei d’Infopolicia. Allí prestarà servei un equip de 4 persones format per un metge psiquiatra, un psicòleg, un infermer i un auxiliar administratiu, que treballaran per assolir la deshabituació i desintoxicació de comportaments i conductes adictives entre la ciutadania. A més de tractar-se el tabaquisme, la ludopatía, l’alcoholisme o el consum de substàncies com el haixix, cannabis o cocaïna, i qualsevol tipus d’adicció perniciosa, l’UCA realitzarà tasques d’atenció familiar i de formació entre els facultatius d’atenció primària als centres de Salut.

    Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que comptar amb un nou servei com aquest “és una molt bona noticia” i s’ha recordat que serà possible comptar amb el mateix sense haver de pagar cap lloguer gràcies a la planificació realitzada al marc del Pla de Reubicació de Lloguers, que ha permès passar de gastar de 220.000 euros en 2010 a 48.000 en 2014 en aquest concepte tot i ampliar els serveis als ciutadans.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -