04/05/2024 - 15:47
Més

    Ontinyent subvenciona la rehabilitació de vivendes al casc antic

    Altres notícies

    Ajudar a les famílies, conservar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica. Amb estos objectius, el Govern d’Ontinyent ha posat en marxa el seu II Pla de Rehabilitació de Vivendes un programa d’ajudes municipals per a la rehabilitació d’immobles al casc antic dotat amb 120.000 euros, que entrava ahir en vigor i que ja té termini per a la presentació de sol•licituds: des de hui dimecres 21 de maig i fins el proper 20 de juny.

    La Regidora de Territori, Rebeca Torró, recordava que l’Ajuntament convoca aquestes ajudes “tot i tenir menys capacitat econòmica i menys competències que la Generalitat del Partit Popular, que encara no ha pagat les ajudes d’anys anteriors, i damunt no n’ha convocat de noves”. Davant esta situació, explica Torró, “El Govern d’Ontinyent “posa les persones per davant dels bancs, i gràcies a la bona gestió econòmica que s’està fent, hem pogut la partida de 50.000 euros de l’any passat a 120.000 per a enguany”, destacava la regidora.

    Torró destacava també que aquestes ajudes municipals, que en 2013 beneficiaren 18 propietaris, “van a ser beneficioses no sols per a les famílies amb immobles que requereixen actuacions i no tenen fons suficients; sinó també per a promoure l’activitat econòmica, ja que estos treballs poden beneficiar a diferents sectors com obrers, fusters, arquitectes tècnics, pintors, etc.”

    La convocatòria, les bases i els criteris de valoració de les sol•licituds es poden consultar a la web municipal www.ontinyent.es , establint-se que la quantia de les ajudes pot arribar al 50% de l’import de l’actuació, amb una subvenció màxima de 15.000 euros, compatible amb altres subvencions.

    El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha explicat que enguany, com a novetat, els arrendataris d’immobles també van a poder demanar estes subvencions: “L’objectiu d’aquest canvi és afavorir que les vivendes estiguen ocupades, bé pel seu propietari o bé per un arrendatari. Animar a la gent no sols a conservar les vivendes sinó també a habitar-les es positiu, perquè a la llarga evitarem tenir carrers deteriorats i amb perills”, assenyalava. El termini màxim per a presentar les sol•licituds serà, des del 21 de maig i fins al 20 de juny, i els beneficiaris de les ajudes hauran de col•locar un cartell on s’indicarà que les obres compten amb finançament municipal.

    Aquesta mesura del Govern d’Ontinyent s’afegeix a altres que també beneficien les millores als habitatges, com la bonificació del 95% del de les llicencies d’obra a totes les obres de fins a 30.000 euros, una acció empresa gràcies a la revisió d’ordenances realitzada en 2012, i que va permetre bonificar 341 actuacions amb un total de més de 40.000 euros en 2013.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -