30/04/2024 - 18:49
Més

    8 activitats recordarán a Vicent Andrés Estellés a Ontinyent

    Altres notícies

    Escriptors, músics, poetes, acadèmics i escolars se sumaran als actes organitzats a la ciutat com a “Poble del Mural”  designat per l’AVL en “l’Any Estellés”

    L’Alcalde d’Ontinyent destaca la importància de donar a conèixer a la ciutadania la figura del poeta valencià més important del Segle XX

    Ontinyent ha iniciat hui un intens programa d’activitats per recordar la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estelles, en l’any del 20é aniversari de la seua mort, al qual participaran ecriptors, músics, poetes, acadèmics i escolars.

    Estes activitats s’obrien hui al museu MAOVA amb l’exposició fotogràfica “Vicent Andrés Estelles, Cronista de Records i Esperances” dins del programa previst per l’Ajuntament d’Ontinyent després d’haver estat declarat com a “Poble del Mural” per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

    (en al·lusió al “Mural del País Valencià”, obra poètica que Estellés va dedicar a les ciutats i pobles valencians, i on es nomena Ontinyent).

    OntinyentEstelles2013L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en l’acte la importància “de donar a conèixer a la ciutadania en general, i especialment als més joves, una figura cabdal de les nostres lletres que anem a implicar-se en difondre amb tot un seguit d’activitats durant les properes setmanes”. Junt a l’Alcalde acudien a l’acte la Secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, qui reivindicava la figura d’Estelles entre els poetes més destacats de la segona meitat del Segle XX a tota Europa.

    El Regidor d’Educació, Pepe Pla, agraïa “l’interès i la col·laboració dels centres educatius de la ciutat en el concurs d’audiovisuals i la campanya d’animació teatral que van acollir, i que ajudaran a que les noves generacions coneguen a Estellés”. Al mes de novembre, l’actriu ontinyentina  María Juan i l’actor i poeta xativí Elíes Barberà participaran amb una proposta teatral de dramatització de la vida d’Estellés, adreçada als centres educatius de primària d’Ontinyent.

    Finalment, el Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, qui agraïa “la implicació de totes les persones que s’han implicat en fer realitat un programa al qual han estat treballant diversos departaments municipals, i que servirà per posar a l’abast de tots i totes continguts tan diversos com ara conferències, projeccions, audicions, música, dansa o poesia, entre d’altres”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -