30/04/2024 - 12:26
Més

    La Vall d’Albaida celebra el Dia mundial dels museus amb una jornada de portes obertes

    Altres notícies

    Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bocairent, Llutxent, Ontinyent, Otos i el Palomar s’adhereixen a la proposta de la Mancomunitat

    Fins un total de tretze museus de la Vall d’Albaida obriran aquest dissabte, 18 de maig, les seues portes amb motiu del dia mundial a d’ells dedicat. La iniciativa, coordinada des del Departament de Turisme de la Mancomunitat de la comarca, compta amb la col·laboració dels ajuntaments d’Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bocairent, Llutxent, Ontinyent, Otos i el Palomar que DIM-1completaran la proposta amb activitats diverses.

    D’aquesta forma, el Museu internacional de titelles d’Albaida comptarà, a partir de les 18.00 h, amb accions teatrals a càrrec de Bambalina Teatre practicable, la projecció del llargmetratge “Els titelles gegants de Royal de luxe” i un taller de construcció de marionetes a càrrec de Paloma Tormo. El Museu de les artesanies d’Atzeneta d’Albaida oferirà, de 18.00 a 21.00 h, formació al voltant del món de l’espart així com una degustació de dolços i de licors típics.

    Per la seua banda, Bocairent permetrà visitar els seus atractius de forma lliure. Les Covetes dels moros i la Cava de sant Blai romandran oberts matí i vesprada mentre que les Coves del colomer, la Plaça de bous i els museus fester i arqueològic ho faran de 12.00 a 14.00 h. Igualment accessible durant tot el dia estarà el Museu etnològic situat al centre hípic Mas de Xetà de Llutxent.

    Els qui acudisquen dissabte de vesprada al Museu fester d’Ontinyent podran veure una projecció especial de les entrades del 2012 amb una pantalla de 16 m2; si l’opció és acudir al MAOVA, l’oferta inclou una exposició de fotografies antigues de la localitat procedents del fons municipal. Finalment, Otos obsequiarà els visitants a la col·lecció d’Antoni Miró amb un detall de l’obra de l’artista alcoià i el Palomar també mostrarà la Sala i permetrà visualitzar l’audiovisual entorn a les peces en ella dipositades.

    Aquesta jornada “pretén donar a conèixer els recursos museístics que tenim a la nostra comarca”, segons el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Juan Antonio Puchades. De fet, Puchades considera “que obrir de bat a bat les seues portes és la millor opció per continuar afegint atractius als nostres pobles i poder-hi atraure més turistes que, de segur, quedaran meravellats de la riquesa de la Vall d’Albaida”; al mateix temps que anima “el nostre veïnat” a aprofitar “aquesta ocasió per descobrir els tresors més pròxims”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -