d’Albaida signa un conveni per al control i atenció dels gats del carrer

L’Ajuntament d’Albaida ha signat junt amb Vinculados, l’Associació Protectora d’Animals d’Albaida, el Pla Colonial Felí del municipi que s’arreplega en un conveni específic on s’estableix una col·laboració per a protegir i respectar la vida animal de les colònies felines que tenim al poble. El Pla, que consistirà en el control, tractament i vigilància de les colònies felines, es durà a terme gràcies a la col·laboració de “Vinculados” i també de les dos clíniques albaidines que s’encarregaran d’aquesta tasca de sanejament: Vetersalud Albaida i Vetalbert Centre Veterinaria les que el consistori paga el cost de l’operació per un preu solidari. 

El que es pretén amb el Pla Colonial Felí és controlar la comunitat felina del municipi i aconseguir així, tractar amb responsabilitat als felins, garantint la salubritat de la ciutat amb el control de plagues.  A més, el control sanitari en el que participaran les clíniques albaidines, no només és important i necessari per als animals, sinó també per a la població, ja que prevé possibles malalties que ens poden transmetre i per tant, proporciona més protecció i benestar per a totes i tots.

Fins ara, els voluntaris de Vinculados, l’Associació Protectora d’Animals, s’han encarregat de capturar els felins, de derivar-los a centres veterinaris per a ser intervinguts, de la seua cura durant la convalescència i de fomentar la seua adopció de manera responsable. Però la quantitat d’intervencions que s’han de realitzar és tan quantiosa i costosa que l’associació no dona abast. Com a solució es proposa aquest conveni, per a l’esterilització dels gats que es durà a terme amb les colònies felines que tenim al poble. D’aquesta manera es col·locaran punts d’estància i d’alimentació per als gats, que s’encarregaran de netejar entitats o persones col·laboradores, als que s’expedirà un carnet que els identifique com a col·laboradors. Per tant, queda prohibida l’alimentació dels felins fora de l’àmbit dels criteris del Pla amb la finalitat d’evitar la proliferació de plagues d’altres animals. En eixe sentit, el dia 12 de febrer a les 19 hores tindrà lloc a l’ajuntament una reunió informativa dirigida a tots aquells que vullguen obtindre el carnet de col·laboradors o que tinguen interés per conéixer el pla felí municipal. 

A més, l’ajuntament ha aprofitat este conveni per subscriure la cessió de l’ús de l’antic escorxador a favor de l’associació Vinculadosper tal que puguen desenvolupar les tasques necessàries com a protectora d’animals.

“Des de l’Ajuntament volem reconèixer públicament la tasca encomiable que realitza la Protectora; els seus membres treballen sense ànim de lucre  en pro dels animals i és per això que els hem cedit un espai per a dur a terme eixa gran tasca social. Per altra part, done les gràcies a les dos clíniques veterinàries que conscients de la problemàtica felina existent en el municipi ens han facilitat les esterilitzacions amb uns preus raonables” ha manifestat l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert.


Mª José Barberá, membre de Vinculados, expressa que “la firma d’aquest conveni és el primer xicotet pas d’un llarg camí que ens queda per recórrer en la col·laboració entre les protectores i les administracions locals”.  

Mª José afirma que “des de fa molt de temps que intentem que el consistori prenga consciencia de les seues obligacions i responsabilitats en el benestar animal dels animals del poble, tant dels que formen part de l’ecosistema urbà com d’aquells que han sigut abandonats o maltractats. I el control de les colònies de gats, molt descontrolades i malaltes a Albaida, és una de eixes necessitats que es deu de dur a terme, com ja ve fent-se en moltes poblacions veïnes, i prorrogar-se any rere any per aconseguir els resultats esperats”. 

L’Associació Vinculados està molt agraïda per la cessió de l’antic escorxador, com bé assegura Mª José : “estem molt agraïts perquè feia temps que necessitàvem un local per a emmagatzemar piensos i altres donacions i poder dur a terme algunes activitats de l’Associació. No obstant això, la nostra lluita per un refugi a nivell comarcal per poder acollir al animals, que és el que realment ens fa falta, segueix endavant ja que aquest local no es tracta, en absolut, d’un centre adaptat per a poder acollir animals”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP proposa implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes

El Partit Popular ha proposat implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta …