Albaida aconsegueix un respir econòmic per als pròxims anys

L’ajuntament d’Albaida després d’anys de lluita econòmica per superar l’excessiu deute que pateix ha aconseguit endinsar-se cap a la senda de l’estabilitat i estar més a prop d’una situació de deute normal. El que donarà un respir tant a la institució com a les albaidines i albaidins que podran notar la millora. El Plenari Municipal s’ha acollit a una nova mesura proposta pel Ministeri d’Hisenda on després d’haver fet els deures se li permetrà refinançar el deute i així comptar amb més de 400.000 euros anuals que fins ara anaven a pagar a l’ICO. Cal recordar que el deute refinançat ara mateix es va generar abans del 2011 i va ser subjecte al Pla de Pagament a Proveïdors, i per tant tots ells ja van cobrar, del que parlem en aquest cas és de refinançar el deute bancari.

Aquesta situació ja va ser anunciada per l’equip de govern en juliol quan es va proposar la rebaixa dels impostos per a 2020 i 2021, donat que en abaixar el volum de despesa en préstecs, els sobrants podrien destinar-se en part a relaxar la càrrega impositiva de la ciutadania. Tot i que la iniciativa no ha estat engegada pel Ministeri fins el dia 7 d’octubre, en la Junta de Portaveus del 16 de setembre ja es va explicar als grups polítics que s’estava pendent d’aquesta mesura anunciada. En aquest òrgan de debat i participació política entre les diferents forces representades al Plenari es va informar que si finalment el Ministeri prenia aquesta decisió li permetria a Albaida poder abordar una major intensitat en la rebaixa impositiva de cara als propers exercicis econòmics.

Per tant des de l’ajuntament d’Albaida es considera que el benefici social que generarà la rebaixa anual del pagament a l’ICO compensa sobradament els 200.000 € de sobrecost.

L’alcalde de la ciutat Josep Antoni Albert va explicar que “la ciutadania es beneficiarà de la millora econòmica en les seues butxaques, així amb aquest baló d’oxigen Albaida encara el seu futur amb capacitat de creixement sostenible per a seguir profunditzant en la millora de les condicions de vida de les veïnes i veïns”. Per la seua banda el regidor de Model Social i Econòmic Alejandro Quilis va expressar que “just en aquest moment que estem elaborant el Pla Estratègic ens permet traslladar el debat real a les albaidines i albaidins per saber quin model de ciutat volen i seran ells i elles qui ens marquen quines són les seues prioritats”.
Albert ha volgut agrair “a totes i a tots l’esforç que hem realitzat com a poble per tirar endavant un ajuntament que havia fet fallida i que ara s’encamina cap a ser normal i estar dins la legalitat”.

Amb aquesta flexibilització del deute financer el Ministeri “ens permet allargar el pagament als bancs 10 anys i així adaptar el pla d’ajust a la nova realitat” ha declarat la regidora d’Hisenda Beatriz Costa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida crea una oficina tècnica per a la reactivació econòmica de la ciutat

Des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Albaida s’ha potenciat la creació d’una oficina …