Els valencians demostrem un major compliment del confinament que la resta d’Espanya

L’anàlisi de mobilitat de la xarxa de telefonia mòbil mostra que els valencians i les valencianes han seguit massivament les mesures de confinament. Les dades obtingudes gràcies a una col·laboració amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que facilita la informació anonimizada i agregada, reflecteix que el 89% de la població no ha eixit de l’entorn residencial i que els moviments s’han limitat a destinacions pròximes per a atendre necessitats bàsiques (supermercat, farmàcia, etc), afavorint la contenció dels contagis.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi del grup de treball Data Science for COVID-19 l’objectiu del qual és l’aplicació de tècniques d’Intel·ligència Artificial (IA) i anàlisi de dades per a ajudar a una millor presa de decisions públiques en el context de la pandèmia de coronavirus. El treball, dirigit per la Comissionada de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana per a la IA, Nuria Oliver, i elaborat en el marc de la col·laboració establida amb
la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial de la Vicepresidència Tercera del Govern i Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i l’INE, reflecteix que el percentatge de població que ha romàs a casa (no va eixir del seu entorn residencial) ha arribat a aconseguir registres màxims de fins al 96% en localitats com Dénia o Benicarló.

“És important destacar la capacitat de compromís dels valencians i valencianes a l’hora de complir amb les mesures de confinament. La responsabilitat ha demostrat ser, sens dubte, una arma eficaç per a evitar la propagació de la COVID-19”, destaca Ana Berenguer, directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques i impulsora de l’Estratègia Valenciana d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana.

“A partir d’ara serà imprescindible continuar analitzant les dades de mobilitat per a elaborar models predictius que ens permeten tindre la millor informació, prendre les decisions adequades i estar preparats per a l’eixida escalonada del confinament”, afig Ana Berenguer. “Aquest projecte és un exemple inspirador de col·laboració entre societat civil, experts i administracions públiques”

Un altre dels conceptes analitzats és la disminució del radi de desplaçament dels ciutadans, és a dir, la reducció de la distància diària recorreguda. La caiguda mitjana ha sigut del 59% a la província de Castelló, 58% a Alacant i 52% a València. En tots els casos, la reducció és superior a la d’Espanya, que és del 51%.

A més, les dades de les operadores de telefonia mostren com després de l’anunci de les mesures de confinament en les zones turístiques es va produir de manera immediata un important descens en el nombre observat de mòbils no residents en la Comunitat Valenciana. D’aquesta forma, durant els dies 16 y18 de març en el departament de salut de la Vila Joiosa (al qual està assignat Benidorm) s’observa una reducció del 53% de la presència de mòbils de persones no domiciliades en la Comunitat Valenciana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat …