medieval2020

El projecte Reiniciat, premiat per la conselleria

La Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives ha premiat a l’Ajuntament d’Ontinyent per la innovació social del projecte “Reinicia’t”, que genera un espai de recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació acadèmica o social. La regidora d’Infància, Adolescència i Cooperació, Katty Ushiña, replegava el passat dijous el 3er premi dels guardons “Amparo Moreno Vañó” a la Innovació en matèria de Serveis Socials en la Comunitat Valenciana, un acte al qual acudia junt a membres de l’equip de Serveis Socials municipal.

Ushiña tenia paraules d’agraïment per a la Conselleria que dirigeix Mònica Oltra pel reconeixement, pel qual la també vicepresidenta del Consell va felicitar personalment l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant la seua darrera visita a la ciutat. Ushiña destacava que comptar amb aquest reconeixement, que destaca la iniciativa ontinyentina com a potenciadora de la qualitat al model social de la Comunitat Valenciana, “es també un reconeixement a tots i totes les professionals que fan possible el desenvolupament de projectes com aquestos, pels quals des del Govern d’Ontinyent seguirem apostat per tal de millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”, manifestava.

Reinicia’t és un projecte dut a terme des de l’Àrea de menor dels serveis socials, el Centre de dia El Rogle de l’Ajuntament d’Ontinyent i amb el que col·labora la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. El projecte te un caràcter innovador per que aprofita els recursos existents que  atenen a la població juvenil i genera un espai d’acompanyament i recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació a l’entorn acadèmic i/o social.

A “Reinicia’t”, que està en funcionament per tercer curs consecutiu, un dels àmbits més importants és el coneixement i la implicació en alternatives d’oci i temps lliure i la pràctica d’iniciatives motivadores que creen ixe espai des del que reprendre i “reiniciar” un itinerari formatiu i laboral. En aquest sentit, s’han realitzat tallers sobre informática, creació musical (RAP Reinicia’t), graffitis, expressió emocional a través de les activitats a la protectora d’animals.

El Centre d’inserció socio-laboral El Rogle és  el punt d’encontre i de referència del projecte, els joves del programa participen en l’elecció de propostes i activitats. És la segona vegada que el departament és guardonat amb un premi, ja que en 2012 van rebre Els Premis Infància de la Conselleria de Benestar Social a l’Escola de Mares i Pares,  un programa dels Serveis Socials Generals impulsat des de l’Àrea del Menor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Arranca “ Ontinyent Medieval” amb més de 100 llocs artesans i 50 espectacles

Una representació teatral, una cercavila, l’actuació de Pep “Botifarra” i el pregó del fester José …