“Ontinyent sense fum” mostra els riscos del tabac en una exposició als centres sanitaris

La ciutat d’Ontinyent se suma hui dimecres al Dia Mundial Sense Tabac de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb una exposició de cartells a tots els centres sanitaris de la ciutat coincidint amb la celebració del Dia mundial Sense Tabac. Es tracta d’una iniciativa inclosa al projecte “Ontinyent sense fum”, impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent en coordinació amb la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA) de la Mancomunitat.

La regidora de Sanitat, Matilde Francés, recordava que cada any moren 6 milions de persones al món per causa directa del tabaquisme, el 80% d’elles evitables, “un problema de primera magnitud contra el que s’ha de lluitar des de tots els àmbits, també el local. Per això vam posar en marxa el projecte Ontinyent sense Fum, de manera coordinada amb la regidoria d’Educació i la Unitat de Prevenció de Conductes Adictives de la Mancomunitat de Municipis, i amb el recolzament de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària, l’Associació de Medicina Rural i General i el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, al que agraïm la seua participació en esta exposició”, manifestava.

La regidora recordava que aquest projecte forma part de l’estratègia a seguir dins l’última fase d’adhesió de la ciutat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, una entitat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat, per tal de promoure la salut d’acord a les directrius de la OMS.

Així, “Ontinyent sense fum”, ve incloent des de la seua posada en marxa l’any passat diferents accions formatives, preventives o de deshabituació, a les que hui s’afegia una exposició de cartells elaborats a partir dels guanyadors d’un concurs que ver organitzant la UPCA. Loreto Belda, tècnica de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat, explicava que a través d’aquest concurs “venim treballant en els centres educatius aspectes de sensibilització entres els i les joves, que elaboren continguts imaginatius a partir dels quals reflexionen i fan reflexionar sobre les conseqüències del tabaquisme”. Segons explicava Belda, les enquestes realitzades als centres de secundària mostren que al voltant del 17% dels estudiants en esta fase educativa ha fumat tabac, i la majoria dels qui fumen a diari ha tastat el cannabis.

Tant des de l’Ajuntament com des de la UPCA s’ha destacat l’interès d’estendre les accions de “Ontinyent sense fum” a altres àmbits a més de l’educatiu, com en aquest cas al sanitari, i també a altres com el de l’oci o l’hosteleria “per tal de seguir avançant en la sensibilització d’un problema que la OMS qualifica d’amenaça per al desenvolupament, que ocasiona un terç de la mortalitat prematura per malalties no transmissibles en tot el mon, incloent les malalties cardiovasculars, el càncer i la malaltia pulmonar obstructiva crònica”, recordaven.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent obrirà en la Fase 2 el pavelló, gimnàs i trinquet del Poliesportiu Municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent augmentarà amb l’entrada en la Fase 2 del desconfinament els espais utilitzables al …