Rebeca Torró nova Directora General d’Habitatge a la Generalitat Valenciana

El Govern d’Ontinyent es reorganitza des de hui divendres, dia en el que el Ple del Consell nomena Rebeca Torró com a Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Renovació Urbana de la Generalitat Valenciana. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava detalls hui en roda de premsa dels detalls d’esta reorganització, en una compareixença on acudia acompanyat per la pròpia Rebeca Torró i pel regidor que assumirà la coordinació de l’àrea de Territori, Jaime Peris.

Jorge Rodríguez definia el nomenament de Torró com “un orgull des del punt de vista humà, ja que a més de coincidir tots estos anys des de la vessant política som amics, però a més una satisfacció com a alcalde d’Ontinyent perquè a poc a poc estem aconseguint que Ontinyent es pose al mapa, i que la nostra manera de fer les coses al Govern d’Ontinyent siga valorada no sols per la ciutadania sinó també pels nostres companys de partit. Anem a tenir una ontinyentina com a Directora General d’Habitatge, tindrem a València una persona més treballant pels interessos d’Ontinyent”, manifestava.

D’aquesta manera, i tot i que Torró seguirà com a regidora, 1ª tinent d’alcalde i membre de la Junta de Govern Local, s’ha hagut de reorganitzar el Govern, aprofitant per perfilar alguns aspectes que reforcen determinades àrees. Així, com la dedicació exclusiva de Torró es partirà en dues mitges dedicacions per als edils Sayo Gandia i Óscar Borell, es podrà crear una nova àrea de coordinació, de manera que el Govern s’estructurarà en 5 gran àrees en lloc de quatre.

L’àrea de Govern Obert, Transparència i Governació es mantindrà sense canvis, amb Joan Sanchis com a coordinador i gestor directe d’Hisenda, Personal, Organització i Funcionament, Govern Obert, Transparència i Modernització. Dins d’esta àrea seguiran Tudi Guillem com a regidora de Seguretat Ciutadana (que inclou Policia Local, Bombers i Protecció Civil) i Virtudes González com a regidora de Ciutadania (que inclou també la gestió dels Centres Cívics del Llombo i de Sant Rafael).

A l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals, Jaime Peris ocuparà el lloc de Rebeca Torró com a coordinador de l’àrea de Territori i responsable directe de Territori, Urbanisme, Patrimoni, Transport Públic, Serveis Municipals, Activitats i autoritzacions per a la realització d’actes populars. Peris mostrava el seu agraïment per la confiança dispositada per l’alcalde, i explicava respecte a les seues noves funcions que “la voluntat es de donar una continuïtat absoluta a l’excel·lent tasca feta per Rebeca Torró no sols esta legislatura sinó també en l’anterior”.

Dins d’esta àrea es mantenen Manuel Cuesta com a regidor de serveis d’Obres i Manteniment, Neteja, Parcs i Jardins, Camins Rurals, Aigua i Clavegueram; Patricia Folgueras com a regidora de Medi Ambient, Recollida, Gestió i Tractament del Fem, delegacions a les que afegeix Agricultura; seguint Mercedes Pastor com a regidora de Cementeri i Paco Penadés d’enllumenat.

A l’àrea de Política Econòmica, Juan Pablo Úbeda, que continuarà com a coordinador, afegeix les delegacions de Turisme i Comerç a la gestió directa que ja feia de la Promoció Econòmica. En esta àrea s’afegeix una nova delegació específica, la d’Innovació Territorial, de la que serà responsable Rebeca Torró, una delegació “amb la qual es pretén aprofundir i donar més transversalitat a tota la tasca que s’està fent en matèria d’innovació en diversos àmbits”, expliquen des del Govern d’Ontinyent.

Rebeca Torró es mostrava il·lusionada per aquest nou repte i manifestava que “és un honor ser l’única ontinyentina en formar part d’un Govern de canvi com el que hi ha a la Generalitat, i més al costat d’una consellera, Mª José Català, que té com a objectiu les persones. Continuar la tasca d’estos mesos és apassionant, perquè s’ha passat d’una política de vivenda basada en l’especulació i el negoci a una política pensada i feta per a les persones”, destacava.

L’àrea de Política per a les Persones es divideix en dues àrees més reduïdes. A l’àrea de Política Social, Sanitat i Cultura actuarà com a coordinara Sayo Gandia, que assumirà la gestió directa de Política Social i Serveis Socials Generals; mantenint-se Matilde Francés com a regidora de Sanitat, Consum i Serveis Socials Especialitzats ; Àlex Borrell com a regidor de Cultura, Museus i Biblioteca; i José Luis Climent com a regidor d’Arxius. Finalment, es crea l’àrea d’Educació Esports Igualtat i Cooperació, on serà coordinador Oscar Borrell, que mantindrà la gestió directa d’educació i esports. Katty Ushiña seguirà com a regidora de Joventut i Cooperació; i Paula García de Dona i Igualtat. Pel que fa a la representació de l’Ajuntament a la Mancomunitat de Municipis, es proposarà a aquest ens comarcal que Jaime Peris assumisca la vice-presidència que ostenta Rebeca Torró.

Jorge Rodríguez assenyalava que “estos són canvis que ens serviran per reforçar al Govern en un aspecte tan important per a nosaltres com és l’àrea social, ja que aquesta reorganització en dues àrees més reduïdes ens permetrà tenir una coordinació més intensa i un funcionament més àgil”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple de la Diputació de València mostra el seu suport unànime al Clúster del Sector Textil Sanitari amb epicentre a Ontinyent

El Ple de la Diputació de València ha mostrat en la seua sessió d’aquest dimarts …

Un comentari

  1. Avatar

    Con el objetivo de mejorar os aviso de un error en el articulo “Rebeca Torró nova Directora General d’Habitatge a la Generalitat Valenciana” en el párrafo:
    “Rebeca Torró es mostrava il·lusionada per aquest nou repte i manifestava que “és un honor ser l’única ontinyentina en formar part d’un Govern de canvi com el que hi ha a la Generalitat, i més al costat d’una consellera, Mª José Català, que té com a objectiu les persones. Continuar la tasca d’estos mesos és apassionant, perquè s’ha passat d’una política de vivenda basada en l’especulació i el negoci a una política pensada i feta per a les persones”, destacava.”

    Un cordial saludo Josep Almenar