L’actriu Maria Juan i l’Assemblea Feminista Les Merudes premiades amb el Roure valencià en la XXIII edició

Compromís per Ontinyent ha presentat en roda de premsa les entitats i persones guardonades amb els Premis Roure Valencià 2018.

Iniciava la roda la nostra portaveu Sílvia Urenya recordant la tradició de premiats des del 1996 amb el Roure Valencià, en què s’albiren els principis de Compromís: defensa de la nostra cultura, reivindicació de la llengua, defensors del sistema públic, cura i lluita per la terra i el medi ambient, i una ferma defensa de la igualtat.

Segons Urenya, “després d’estar 20 anys plantant roures per a resistir, ara els plantem per a persistir, i el que és més important, per a viure, i no hi ha millor manera de viure que rient. A més, és una de les millors maneres d’exportar el nom d’Ontinyent. Per això, Compromís per Ontinyent atorga el Premi Roure 2018 a Maria Juan Donat”. Urenya explicava els motius de la decisió d’atorgar aquest XXIIIé Roure Valencià: “Quan no tenim massa motius per a somriure, l’humor és indispensable per a seguir endavant. Maria, amb la personalitat que la caracteritza, porta el nom d’Ontinyent allà on va de la millor manera possible: amb humor”.

Urenya recordava que l’acte és obert a la ciutadania i que, per a assistir al sopar, només cal apuntar-se via xarxes, correu-e de Compromís o a través de qualsevol membre de la coalició.

Nicolau Calabuig, portaveu de JovesPV-Compromís per Ontinyent presentava el Roure Jove: “hem decidit atorgar el Premi Roure Valencià 2018 a l’Assemblea Feminista Les Merudes d’Ontinyent, per la tasca de defensa per la igualtat, contra la violència masclista, pel gran treball de lluita per la sororitat entre les dones i per totes les mobilitzacions que han promogut per visibilitzar la necessitat d’un canvi en la nostra societat”. Per a Calabuig, concedir aquest guardó suposa “el nostre compromís i suport actiu a totes les persones, especialment a les dones que fan un pas endavant per transformar les desigualtats que encara es troben massa presents en la nostra societat, on el número de dones assassinades per la violència del terrorisme masclista és inacceptable en ple segle XXI, i encara hui en dia hi ha dones que cobren menys que els homes per fer la mateixa faena”.

Aquest any comptarem en l’acte amb un centenar de persones que ja s’han apuntat al sopar posterior a l’acte, i amb un gran nombre de càrrecs institucionals de Compromís, entre d’altres, el senador Carles Mulet; el conseller d’Economia Rafa Climent; el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, la diputada Teresa Garcia, la vicepresidenta de la FVMP, Eva Sanchis; l’alcalde d’Oliva, David González; l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ciudadanos, Podem i associacions confirmen l’assistència al Pacte per la Sanitat convocat per PSPV, Compromís i EU

Els partits polítics Ciudadanos i Podem, associacions veïnals, i entitats socials de caràcter comarcal han …