19/03/2024 - 10:58
Més

    La Vall ens Unex aconsegueix diputat provincial

    Altres notícies

    Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, a falta de la confirmació oficial del recompte, la suma dels vots obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PSPV tindre 13 diputats en la Diputació, mentre que el PP tindrà 8, Compromís 5 i Ciutadans 3, quedant EU i Podemos, fins ara amb un representant cadascun, fora del nou plenari provincial que es constituirà el mes de juliol.

    El recompte dels vots i la seua distribució per partits judicials, que és com es determina l’equilibri de forces en la institució provincial, ha determinat igualment que dos nous partits tinguen representació en l’hemicicle de Plaza Manises: La Vall ens Uneix i Vox. Cadascun d’ells podrà nomenar un diputat o diputada de cara a la pròxima legislatura.

    En comparació amb la composició de la Diputació de València eixida de les urnes en 2015, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seua responsabilitat en els últims 4 anys, el PSPV disposarà de 4 representants més en la corporació provincial; el PP tindrà 4 menys; Compromís un menys i Ciutadans guanya un.

    D’altra banda, la coalició Unides Podem, que en la legislatura passada comptava amb una diputada per part d’Esquerra Unida i un diputat per part de València en Comú, no tindrà representació en la corporació provincial. Aquests dos escons els ocuparan Vox, que ha sumat un diputat en el partit judicial de València, i La Vall ens Uneix, que ha guanyat en les urnes el diputat del partit judicial d’Ontinyent.

    Partits judicials

    Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cadascun d’ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PSPV tindrà 6 representants enfront dels 4 de l’anterior legislatura; el PP es queda amb 4 enfront dels 6 que tenia; Compromís manté els seus 4 representants, Ciutadans guanya 1 i suma 3 i entra Vox.

    Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE es queda amb el diputat que tenia el PP i Compromís manté el seu; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP. A més, els socialistes es queden amb el diputat de Sueca que tenia Compromís i amb el de Requena que estava a poder del PP, i perden el d’Ontinyent a favor de la Vall ens Uneix.

    Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d’aquest nou període legislatiu, la Diputació serà l’última institució a formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjan juliol.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -