28/03/2024 - 12:02
Més

    La reubicació de Serveis d’Ontinyent permet l’estalvi de 1,1 milions d’euros en lloguers

    Altres notícies

    El Pla de Reubicació de Serveis posat en marxa pel Govern d’Ontinyent permetrà a les arques municipals tancar 2014 amb un estalvi acumulat de prop de 1.100.000 euros en lloguers i adquisicions d’immobles des de 2010, segons les últimes dades oficials.

    Només el trasllat de la Policia Local a un edifici de propietat municipal ha permès aconseguir un estalvi final de 577.000 euros respecte al cost que preveia el contracte signat per l’equip de govern del Partit Popular. A aquesta xifra s’ha d’afegir que accions com la creació de l’edifici CREC, on s’ubica el PROP, i l’Hotel d’Associacions o la renegociació a la baixa de lloguers, han permès passar dels 207.334 euros de despesa en lloguers amb què es tancava la liquidació de 2010 als 48.635 euros pressupostats enguany per aquest concepte.

    D’aquesta manera, i segons les dades oficials de la Intervenció Municipal, comparant la liquidació de 2010 amb el pressupost de 2014, la reubicació dels serveis de l’antic edifici del “PROP” a les reformades instal•lacions de l’edifici de l’antic Banesto (CREC), de propietat municipal, ha permès passar de 28.191 a zero euros de despesa en aquest concepte; la renegociació amb ADIF del lloguer del dipòsit d’obres ha suposat reduir la despesa de 16.587 a 7.675 euros; i el canvi d’ubicació del Casal de la Joventut del Carrer Gomis a l’Avinguda del Llombo suposa passar d’una despesa en lloguer de 15.254 a 9.630 euros.

    També ha estat significatiu l’estalvi aconseguit amb l’apertura de “l’Hotel d’Associacions La Bola”, un edifici de propietat municipal ubicat al Barri de la Vila, on s’ubicaven diversos serveis que han estat traslladats a altres espais municipals, com les oficines del Departament de Medi Ambient, o que, en el cas de la TVO, havien deixat sense ús alguns despatxos. Ubicar allí les associacions que tenien la seu en locals llogats per l’Ajuntament ha suposat també un estalvi, com els 34.027 euros que costava el local de l’Avda. Francisco Cerdà on s’ubicaven vàries d’elles. Al cas concret dels Gegants i Cabets, figures de propietat municipal que s’emmagatzemaven allí, com que estes figures no cabien a “l’Hotel d’Associacions”, han estat traslladades al Palau de la Vila, on s’ha habilitat una sala per a exposar-les de manera permanent.

    Des del Govern d’Ontinyent expliquen que aquest important estalvi “respon a una acció programada que té com a objectiu poder dur a terme accions que beneficien a la ciutadania. Mentre altres administracions retallen en inversió productiva, educació i polítiques socials, a Ontinyent congelem els impostos, reduïm el deute, augmentem les ajudes de primera necessitat i posem en marxa noves iniciatives per fomentar l’ocupació. I per a fer tot açò els diners no apareixen a soles, s’han d’obtenir amb una gestió eficient plasmada en accions com aquest Pla de Reubicació d’Espais i Estalvi en lloguers”, destaquen.

    Quant a la renegociació del contracte d’arrendament de l’edifici de la Policia Local, que ha fet possible passar dels 42.796 euros de 2010 als 9.075 pressupostats en 2014, esta despesa desapareixerà totalment en propers exercicis en no haver-se d’efectuar l’opció a compra contemplada en el contracte signat en 2008 pel govern de Lina Insa i Filiberto Tortosa, al qual es va estipular un preu de compra inicial de 998.710 euros. Efectuar aquesta compra a més hauria obligat a més a fer una despesa de 128.621 euros en un dipòsit de detinguts, raó per la qual, ponderades les despeses del trasllat, aquesta acció ha permès obtenir un estalvi de 577.080 euros (veure document annex) que afegit a l’estalvi acumulat amb la resta del Pla de Lloguers permet sumar un total de prop de 1’1 milions d’euros.

    Cal destacar que l’aplicació d’estes mesures no sols no ha requerit l’eliminació de serveis a la ciutadania, sinó que a més s’ha dotat de nous espais a entitats i associacions, i s’ha aprofitat per revitalitzar zones com la del Carrer Major. Des del Govern d’Ontinyent incideixen en què el Pla de Reubicació de Serveis i Lloguers “demostra que amb imaginació, treball i esforç hi ha alternatives a les retallades molt més beneficioses per a la ciutadania”, conclouen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -