29/03/2024 - 13:58
Més

    El PP critica que el govern d’Ontinyent no bonifique els vehicles de més de 25 anys

    Altres notícies

    El Partit Popular d’Ontinyent afirma que ” hi ha un gran malestar generat en la població després de la decisió del govern del socialista Rodríguez d’exigir als ciutadans el pagament de l’impost als vehicles històrics o que tenen una antiguitat mínima de trenta anys, quan tradicionalment i com succeeix en la majoria de poblacions, es venia practicant una bonificació del 100% en el rebut dels vehicles que havien complit ja 25 anys”.

    Segons el PP “la mesura del govern, que augmenta la pressió fiscal als ciutadans, va ser criticada i votada en contra per part del PP en el ple de novembre passat, en el qual es va aprovar la modificació de les ordenances per a enguany 2015″.

    Els populars ja van criticar en el seu moment la negativa del govern de Jorge Rodríguez a aplicar una política de reducció d’impostos i es van oposar a aquest tipus d’accions que, tal com apunta el candidat del PP a l’alcaldia, Filiberto Tortosa, “només agreugen la pressió fiscal als ciutadans. És tal l’embolic que s’ha generat després de l’engegada d’aquesta impopular decisió que el govern local ha hagut de fer marxa enrere, però solament durant enguany. A partir del pròxim any, tal com preveuen des de l’actual govern, tots els vehicles de més de 25 anys que no hagen complit els trenta hauran de pagar el rebut”.

    No obstant açò, la posició en contra dels populars va més enllà i han avançat que “en un nou govern del PP a Ontinyent tombarà aquesta mesura impopular”. Segons Filiberto Tortosa “des del PP s’aposta per que es continue amb la bonificació del 100% del rebut als vehicles històrics o als quals tinguen una antiguitat mínima de vint-i-cinc anys”. En paraules del candidat popular a l’alcaldia, “segons sembla aquest govern socialista sembla haver-se oblidat dels ciutadans i no arriba a comprendre que moltes de les persones que mantenen un vehicle de més de 25 anys és perquè no tenen els suficients diners per a comprar un de nou i o tal vegada el fet d’estar passant per una mala etapa econòmica els impedeix pensar a canviar de cotxe”.

    Filiberto Tortosa ha explicat que “lamentablement la política del govern d’Ontinyent no està en sintonia amb les necessitats dels ciutadans i açò els porta a aplicar polítiques impopulars com aquesta, cobrar l’impost de matriculació a les persones que tenen vehicles de més de 25 anys, generant un gran malestar”.

    “Nosaltres, des del PP ja votem en contra d’aquesta mesura i ara el que assegurem és una modificació, ja que en un govern del PP es mantindrà la bonificació del rebut als vehicles de més de 25 anys, a més d’aplicar-se tota bateria de propostes per a baixar els impostos, just el que no han fet des d’aquest govern socialista que patim a Ontinyent caracteritzat pel cult a l’alcalde, les invasió de fotos en premsa i tot el bluf d’alcaldia que ha derivat en una legislatura per a oblidar per improductiva” concloia Tortosa.

    Cal assenyalar que en el passat ple de l’ajuntament d’Ontinyent del 31 de març es va aprovar per unanimitat mantindre per al 2015 la no aplicació d’aquest impost per als vehicles que tenen per al 2014 la resolució de la concessió expressa o genèrica del seu vehicle. Així el regidor d’Hisenda Joan Gilabert explicava que es modificaren les ordenances per a que els vehicles de més de 30 anys (i no 25) estaran bonificats d’impostos ja que no te sentit la bonificació a vehicles que son habitualment més insegurs o tenen majors index de contaminacions, tot i que consideren que han errat en no haver notificat als bonificats per la modificació de la taxa a les ordenances, i per aixo este any no es fa el canvi als vehicles concedits, disposant així d’un any per regularitzar els vehicles.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -