Compromís proposa que Ontinyent recolze el model educatiu plurilingüe plantejat per escola valenciana

La reivindicació es fa palesa a un document redactat per la Universitat d’Alacant i ja compta amb el suport de 33 destacades institucions i entitats

El portaveu de la coalició COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari ontinyentí a la qual proposa que el consistori recolze explícitament el model educatiu plurilingüe plantejat per la Federació Escola Valenciana.

Aquest model es sintetitza al document  “Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià” que proposa que s’incorpori el valencià de manera progressiva, per tal que tots els estudiants dominen la llengua, i també aposta per introduir l’anglès a partir d’educació infantil. El document, que va estar redactat per la Unitat per l’Educació Multilingüe (UEM) de la Universitat d’Alacant, compta ja amb el recolzament explícit dels principals sindicats, partits (llevat del PP), i universitats públiques valencianes, així com d’altres entitats diverses.

Tal com explica Josep Francés, el que demana COMPROMÍS PER ONTINYENT és que l’Ajuntament acorde la seua conformitat i adhesió al manifest elaborat  per Escola Valenciana, i demane a la Consellera d’Educació, Formació i ocupació que retire l’esborrany  de Decret de plurilingüisme que ha aprovat el Consell valencià, ja que, exposa Francés, “l’esborrany de Decret que ha aprovat el Consell valencià margina el valencià i no garanteix la competència lingüística de l’alumnat en la nostra llengua”.

Un dels principals entrebanc que planteja l’esborrany de Decret és que considera que el valencià i el castellà estan en igualtat de condicions de normalitat lingüística, “cosa que no es certa, ja que el valencià tot i ser llengua oficial està minoritzada i en desequilibri, sent imprescindible afavorir mesures que garantisquen l’aprenentatge i el coneixement de la llengua per part de la ciutadania valenciana”, assenyala el portaveu de COMPROMÍS.

Segons dades d’Escola Valenciana,fins ara el 66% de l’alumnat valencià no té una competència lingüística equilibrada en valencià i en castellà ”i amb l’esborrany de Decret que es planteja des del Govern Valencià aquest fet serà més evident”, raó per la qual es planteja el recolzament al document plantejat per Escola Valenciana “que és fruït del consens de nombroses entitats i que preten aconseguir la competència lingüística real de les dues llengües oficials per part de l’alumnat”, assenyala Josep Francés.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP lamenta que l’Hospital s’utilitze per a l’enfrontament i afirma que l’embolic dels pactes està adobant el terreny de la guerra política

El Partit Popular d’Ontinyent lamenta que la construcció del nou Hospital continue utilitzant-se per a …