728×90 caixa onti estiu
Home > Política > Compromís per Ontinyent demanarà que es declare l’Emergència Climàtica a la ciutat
dav

Compromís per Ontinyent demanarà que es declare l’Emergència Climàtica a la ciutat

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una moció per al Plenari ordinari de setembre en la qual es demana la declaració de l’Emergència Climàtica a la ciutat i l’adopció de diversos compromisos i objectius per part de l’Ajuntament. La moció incideix en aspectes com els gasos d’efecte hivernacle, les energies renovables, o el consum responsable i de proximitat.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “aquesta moció és un primer pas molt important per a prendre consciència de la situació en què ens trobem com a planeta i com a societat, i dur eixe debat a Ontinyent”. 

EconomyCash Juny

Calabuig ha explicat que “aquesta proposta ja estava sent treballada pel grup municipal aquestes últimes setmanes, i l’episodi de gota freda del passat dijous ens ha reafirmat més en la necessitat de portar-la al Ple quant abans. Fenòmens extrems com el viscut a Ontinyent i tantes altres localitats poden ser una tònica habitual en un planeta cada vegada més afectat, i és la nostra responsabilitat respondre ja davant aquesta emergència”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola constatava que “des de Compromís tenim molt clar que els nostres ecosistemes i la seua protecció no poden ser una qüestió secundària, sinó un punt central del debat polític”. Tal com explicava Alberola, “no hi ha pla B respecte al canvi climàtic, i la conscienciació ha d’arribar des de tots els àmbits, també el local”.

La moció, que serà debatuda i votada pel Plenari, planteja la necessitat d’assumir compromisos més ambiciosos respecte a les polítiques que influeixen en el medi ambient, així com treballar per a informar i formar a la població sobre la greu situació en què ens trobem immersos. 

La proposta recull objectius relacionats amb l’impuls de les energies renovables, l’eliminació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el foment d’un consum responsable, sostenible i de proximitat, l’adaptació del municipi a la nova situació climàtica i els seus fenòmens extrems, o la participació de la ciutadania en tot aquest procés, entre altres.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP ontinyentí adverteix que un pegat no acabarà amb les inundacions en Benarrai

El PP afirma que “El govern de Rodríguez improvisa en forma de projecte ‘eixit de la cistella’ per a fer front a la proposta d'infraestructures del PP