medieval2020

Rodríguez crida a un gran pacte pel futur durant l’acte de constitució de l’ajuntament

“El més important hui no són els propers 4 anys. El que importa són les 4 pròximes dècades. Llance des d’ací el repte de fer un gran pacte entre les forces polítiques i els agents socials pel futur d’Ontinyent, que tinga l’educació com a principal palanca del canvi”. Jorge Rodríguez, reelegit hui per tercera vegada consecutiva alcalde d’Ontinyent, apuntava amb estes paraules cap al futur en el seu discurs d’investidura al palau de la Vila.

Rodríguez era nomenat alcalde amb els vots dels 17 edils electes de la Vall ens Uneix, partit que encapçala després d’haver abandonat en abril el PSPV-PSOE, partit que ha quedat fora del consistori per primera vegada en els 40 anys de democràcia. Enfront, el candidat de Compromís, Nicolau Calabuig, obtenia 2 vots, mentre que els 2 regidors del PP s’han abstingut en les votacions. 

Al seu discurs d’investidura, l’alcalde agraïa “l’enorme confiança” que li ha concedit la ciutadania, destacant la necessitat de comptar amb tots i totes per a seguir amb la transformació econòmica i urbana de la ciutat per a continuar reduint la desocupació i creant una ciutat més còmoda, sostenible i igualitària: “El nostre és un projecte coral, al servei del poble. Hui vos convide a que unim forces govern i oposició, empresariat i sindicats, associacions i tots els qui pensem que junts ho hem de fer tot per Ontinyent”, manifestava.

El reelegit alcalde incidia en què a la nova legislatura que ara comença “el punt de partida és immillorable: al llarg dels propers 4 anys executarem els 30 milions d’euros que, gràcies al treball realitzat, tenim ja concedits per les diferents administracions públiques”. Es comptarà “amb la major inversió en educació que mai ha vist esta ciutat per a millorar i modernitzar les escoles i instituts d’Ontinyent”, en referència al Pla Edificant, explorant a més “tots i cadascun dels nítxols de treball que es puguen generar”. 

L’alcalde avançava que es potenciarà el treball a la indústria donant continuïtat al Pla Municipal de Millora de Polígons, que mobilitzarà 2 milions d’euros; l’ocupació a la construcció continuarà potenciant-se amb el foment de la rehabilitació en la qual s’ha invertit més de 5 milions d’euros entre els recursos públics i privats als últims anys; es potenciarà el sector dels serveis amb l’aposta per ser l’epicentre comercial i gastronòmic, i també el turisme, recuperant el patrimoni i fent del riu un punt de trobada i gaudi a través del projecte RIU VIU. Un creixement econòmic “que s’ha de produir garantint la sostenibilitat”, i que permeta a les empreses mantenir i generar nova ocupació i que esta siga de qualitat.

El Govern d’Ontinyent, continuava l’alcalde, “continuarà ficant a les persones al centre de tota la seua acció política”, avançant la creació del Centre Intergeneracional al Delme i de la Casa de la Dona, “però a més, les polítiques de joventut, l’aposta per la cultura, l’esport i l’educació i el desenvolupament d’accions que permeten que ningú es quede al camí, constituiran un eix fonamental en el nostre treball dels propers 4 anys”. L’alcalde finalitzava desitjant “estar a l’alçada de l’enorme cabdal de confiança dipositat en nosaltres, i que dins de quatre anys pugam dir que Ontinyent és el millor lloc on viure i sobretot, el millor lloc on ser feliç”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Una dotzena d’activitats durant quatre mesos conmemoraràn el Dia de La Dona

Natàlia Enguix destaca la diversitat, transversalitat i intergeneracionalitat dels continguts que es desenvoluparan de febrer a maig