728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > El Servei de Mediació Veïnal registra un 56% de casos resolts

El Servei de Mediació Veïnal registra un 56% de casos resolts

El Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent ha registrat un 56% de casos resolts pels propis agents a l’últim trienni, període al qual s’han obert al voltant d’un centenar d’expedients. En concret, després d’un primer any complet de prova en 2016 al qual es van atendre 9 casos, en 2017 es van atendre 27; en 2018 van ser 44; i al període entre gener i juliol de 2019 s’han obert 29 expedients, per a un total de 100 als últims 3 anys. 

Dels 100 expedients atesos als últims tres anys, el 56% han estat resolts per la pròpia Policia Local, el 12% han estat derivats a altres recursos municipals com l’Oficina Tècnica o el departament de Medi Ambient; altre 12% han estat derivats a Guàrdia Civil o Policia Nacional i el 10% al col·legi d’advocats, estant el 10% restant en fase de resolució o derivació actualment. Per causes o motius, els més freqüents són per aquest ordre els conflictes veïnals entre particulars per sorolls, molèsties o fuites d’aigua; seguit pels conflictes a comunitats de veïns per impagaments o molèsties; conflictes en l’àmbit rural per delimitació de terrenys, recs o arbres; i finalment els conflictes familiars. 

EconomyCash Juny

El procés que es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més fàcil i còmoda possible, de manera que molts casos es resolen simplement parlant. Des del Govern d’Ontinyent s’ha animat a la ciutadania a aprofitar aquest servei per resoldre amb el diàleg els possibles problemes de convivència que els puguen sorgir en l’àmbit veïnal.

La regidora Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Govern Obert, Natalia Enguix, i el regidor de Policia Local, Josep Gandia, coincidien en destacar que aquest servei “permet a l’administració estalviar temps i diners, amb unes xifres de casos atesos i de resolucions que demostra que va ser un encert posar en marxa aquest servei i que els agents que s’ocupen del mateix venen fent un gran treball”, apuntaven. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rodríguez: “els efectes del canvi climàtic van a perdurar, el col·lector no pot seguir més dins del riu”

L’alcalde xifra en 15 milions els danys provisionals al terme i reclama a les administracions superiors “que no desvien la mirada” i facen la inversió necessària al sistema de depuració d’aigües d’Ontinyent