Trampes per intentar detectar possibles focus de mosquit tigre a l’Olleria

Dins del Pla municipal de prevenció del mosquit tigre, que l’Ajuntament de l’Olleria està portant a terme, s’han col·locat trampes en diferents llocs del municipi per detectar possibles focus de mosquit tigre. “S’han posat unes 10 trampes en llocs on la gent ens havia dit que hi havia mosquits, i s’havia produït un augment de picades, com ara en l’escola d’adults, els col·legis, el camí de caputxins, els parcs, el centre de salut, etc.”, explica Ruth Martinez, regidora de Medi Ambient. L’objectiu d’estes trampes es comprovar si realment en eixes zones està criant el mosquit tigre, i si és així, aplicar el tractament adequat.

Quinzenalment l’empresa especialitzada de fer el tractament revisa estes trampes, com ha explicat José Alberto Garcia, tècnic aplicador de Tratamientos Levante “en les trampes hi ha un nivell d’aigua on posem una pastilla que és l’atraient i una plaqueta de fusta que és on posen els ous. El sistema permet que si hi ha mosquits o larves queden atrapats”.

D’altra banda també s’està fent un tractament amb larvicida, totes les setmanes, en llocs on hi ha aigua estancada per evitar que la larva de mosquit es desenvolupe. “El larvicida és un inhibidor de quitina que no és tòxic ni per a animals ni per a persones”, explica José Alberto.

Si malgrat el tractament, hi ha gent que sospita que en sa casa pot haver un focus de mosquit tigre, com ha explicat Ruth Martinez: “pot enviar una incidència informant a través de l’app o fer una instancia en l’ajuntament diguen el lloc exacte on ha detectat els mosquits perquè l’empresa vaja a comprovar-ho, i si realment hi ha un focus de mosquit aplicarà el tractament adequat”.

Des de l’Ajuntament es recorda que la millor manera de lluitar contra el mosquit tigre és la prevenció i per a això és fonamental que la gent evite tindre aigua estancada en casa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

El PP proposa implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes

El Partit Popular ha proposat implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta …