Ontinyent solta 25.000 insectes per lluitar contra les plagues

Manuel Cuesta destaca que aquest sistema “evita tractaments químics en llocs on habitualment juguen xiquets i xiquetes”

El Govern d’Ontinyent, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, està portant a terme una actuació de control biològic de plagues que permet no haver d’utilitzar productes químics per protegir les plantes. En concret, està procedint-se a la solta de 25.000 exemplars de 4 espècies depredadores, que en alguns casos poden devorar fins a 100 pugons al dia, controlant les plagues en poc de temps.

Lliberament-d'insectes-a-OntinyentEl regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, explicava que “es tracta d’un sistema que ens permet evitar tractaments amb productes químics, amb la tranquil·litat que això dona en llocs on habitualment juguen els xiquets i xiquetes, com són els parcs públics i els col·legis”. En concret, la solta s’estén enguany als Col·legis Públics Martínez Valls, Bonavista i Lluís Vives, així com al Parc del Llombo.

L’actuació està sent realitzada per l’empresa Vivers la Baronia, concessionària del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, que aquest matí procedia a realitzar una solta d’estos insectes al Col·legi Públic Bonavista, on els propis alumnes participaven de la mateixa, aprofitant així per dur a terme una activitat d’educació ambiental. Des del centre, la directora, Patrícia Folgueras, explicava que els mestres del centre es van reunir amb els tècnics de l’empresa per tal de repartir de la millor manera les tasques entre els alumnes d’acord amb l’itinerari curricular de cada edat, ja que “la natura ens permet també aplicar els coneixements de les distintes àrees formatives, l’hort escolar el considerem com una aula més dins dels nostres centres”, manifestava.

Des de Vivers La Baronia, Joan Bas explicava a l’alumnat del CEIP Bonavista algunes característiques dels insectes en qüestió, “insectes útils que es mengen als que provoquen les plagues”, un procés natural, segur i molt efectiu, ja que de fet, la pervivència dels insectes depredadors es perllonga durant més d’un any. Bas confirmava que la solta que ja es va fer l’any passat “s’ha deixat notar, i hem comprovat que el sistema és veritablement efectiu”, explicava.

Manuel Cuesta afegia que “apostar per aquest tipus de sistema de lluita contra les plagues és contribuir a la reducció de l’ús dels productes químics al nostre medi ambient”. Front els riscos de les substàncies que s’empren als plaguicides químics, “la nul·la toxicitat i l’absència de perjudicis per la salut de les persones fa encara més rentable aquest sistema”, destacava el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …