Ontinyent procedeix a una revisió intensiva dels quadres elèctrics per previndre apagons derivats de les tronades

La regidoria d’Enllumenat de l’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la realització d’una revisió intensiva dels quadres elèctrics de la xarxa pública per tal de previndre apagons derivats de les tronades que s’estan registrant estos dies. El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha recordat a la ciutadania que disposa d’un servei de guàrdia de 24 hores al departament d’enllumenat al qual notificar anomalies al funcionament de les més de 15.000 luminàries de la ciutat que depenen de l’Ajuntament, per tal de poder subsanar possibles deficiències: “amb les tronades elèctriques, els diferencials salten per seguretat, i tot i que la majoria són automàtics, alguns fusibles es fundeixen. Estem revisant els quadres elèctrics amb major risc d’avaria, però convidem a la ciutadania a col•laborar i notificar-nos a qualsevol hora a través de la Policia Local (962918201) aquelles avaries greus que puguen observar, i així poder atendre-les amb la major premura possible”, destacava.

El regidor ha puntualitzat que no s’ha de considerar anomalia la normal reducció de l’enllumenat públic a partir de la mitjanit, “una mesura que es pren a tots els municipis per evitar balafiar energia”, una reducció que no s’aplica durant les festes, o en determinats llocs on l’ús és especialment intensiu. En aquest sentit, a la coneguda com a “Ruta del Colesterol”, la ruta perimetral utiltizada per molts veïns per passejar o practicar esport, la reducció de l’enllumenat només es realitza entre les 02:00 i les 07:00 hores, “tot i que hi ha alguna zona, com és el Pont del Salt del Bou, on l’Ajuntament paga el subministrament elèctric però és la Conselleria la titular de l’enllumenat i la responsable del seu manteniment”.

Des del departament d’enllumenat s’ha recordat que en circumstàncies especials també es pot modificar manualment els horaris d’encesa i apagada de la xarxa, posant per exemple el cas de la tronada que es va registrar durant l’acte de la Baixada del Crist a les últimes festes de Moros i Cristians, quan tot i que les llums s’havien d’encendre a les 20:30 hores, un operari que estava present a l’acte va procedir a l’encesa de les luminàries sense haver-se complit les 20:00 per raons de seguretat.
Fran Quesada assenyalava al respecte que “la xarxa pública d’enllumenat, a l’igual que els carrers, són de tots i totes, i per això tots s’hem de comprometre al seu bon funcionament i, davant els problemes derivats d’estes tempestes, notificar els problemes al servei de guàrdia que tenim per atendre situacions com aquestes”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …