728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > Ontinyent exposa el seu catàleg d’arbres protegits a València

Ontinyent exposa el seu catàleg d’arbres protegits a València

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent ha participat en una jornada tècnica al voltant de la gestió de l’arbrat protegit urbà, al marc del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra aquest dimarts 5 de juny. Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de València, qui ha convidat a participar al consistori ontinyentí per a presentar la gestió del catàleg d’arbres protegits al municipi.

Concretament ha estat el tècnic del Departament de Medi Ambient Enric Abad, a impartit la xerrada “El Catàleg d’Arbres d’Interès Local d’Ontinyent. Trajectòria, gestió i futur”. Ontinyent compta al seu catàleg amb 69 arbres monumentals d’interès locals, sent el municipi valencià amb més arbres amb aquest tipus de catalogació.

Encara que molts d’aquests exemplars són de propietat privada, l’Ajuntament és l’encarregat de catalogar els arbres, analitzar el seu estat, fer suggeriments de millora i donar assessorament tècnic a les persones propietàries. Alguns dels arbres que si són de propietat municipal es poden trobar a la Glorieta, la plaça de Sant Domingo o el cementeri.

La regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient, Patrícia Folgueras, destacava que “és un orgull que el nostre siga el municipi de tota la Comunitat Valenciana amb més arbres declarats com a monumentals d’interès locals, aquest ha estat el motiu que ens convidaren i des de l’Ajuntament i el departament de Medi Ambient anem a seguir treballant per la protecció del nostre patrimoni natural”, manifestava.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

“Entre Muntanyes” comença octubre amb rutes a La Pobla del Duc i Agullent

“Entre Muntanyes” és un programa de senderisme conjunt de les Mancomunitats de Municipis de la Vall d’Albaida i de l’Alcoià-Comtat