Home > Medi Ambient > Ontinyent evita l’emissió de 126 tones de CO2 amb els vehicles elèctrics i les centrals solars municipals

Ontinyent evita l’emissió de 126 tones de CO2 amb els vehicles elèctrics i les centrals solars municipals

L’aposta pels vehicles elèctrics i híbrids de l’Ajuntament d’Ontinyent i el rendiment obtingut durant l’últim any per les centrals solars municipals han permès evitar en 2016 l’emissió de més de 126 tones de CO2 a l’atmosfera. Les dades replegades des del departament de , constaten una producció d’energia superior als 2.087 Mwh a les centrals solars ubicades als col•legis Vicente Gironés, , Carmelo Ripoll, , i El , a més del Poliesportiu.

A l’estalvi d’emissions equivalent a esta producció d’energia s’ha de sumar la reducció del 34% d’emissions dels vehicles híbrids i del 65% dels elèctrics, un total 11 vehicles municipals que s’empren a diversos departaments: 5 vehicles totalment elèctrics per al manteniment de i Jardins aportats per la nova contracta adjudicada a l’empresa Actúa Servicios i Medio Ambiente; altre vehicle aportat per l’empresa Urbaser al marc de la nova contracta de Neteja Viària; altre aportat per l’adjudicatària del servei de neteja d’edificis; els 3 vehicles híbrids automàtics adquirits per a renovar la flota de la ; i la bicicleta elèctrica que es troba a disposició del departament de Medi Ambient.

La regidora de , Patrícia Folgueras, recordava que “el treball per la mobilitat sostenible que estem fent té el seu màxim exponent en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que hem elaborat i amb l’aplicació del qual s’estima que podrem estalviar anualment l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera”. La regidora animava a la ciutadania “a sumar-se a esta aposta per la i aprofitar les eines que posem al seu abast des de l’Ajuntament, com ara les per a la compra de bicicletes elèctriques o l’ús gratuït del punt de recarrega elèctrica instal·lat al nou estacionament de l’antiga ”, recordava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent agraeix la implicació ciutadana per a ser líders en reciclatge

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha aprofitat la celebració hui dimecres 17 de maig …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *