La Mancomunitat acull una jornada al voltant de la Xylella fastijosa

El Saló de Plens de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida acollia aquest dimarts una jornada al voltant de bactèri Xylella fastijosa, que afecta molts arbres com la vinya, l’olivera o l’ametler. Aquesta jornada estava organitzada pel Consell d’Enginyers Tècnics Agrícoles (COITAVC) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Mancomunitat, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Institut Valencià d’Investigacions Agrícoles (IVIA).

D’aquesta manera, donada la importància del cultiu dels arbres mencionats a la Vall d’Albaida, la jornada tenia com a objectiu informar i formar a tècnics, agricultors i viveristes sobre com detectar l’afecció de la Xylella en els seus cultius i plantes.

La jornada era inaugurada pel president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, qui destacava que “la problemàtica de la Xylella és un tema molt actual i per a la Mancomunitat es un plaer acollir aquest tipus de jornada que pot aportar molta informació als agents agrícoles de la comarca”. A l’obertura també van participar la regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient d’Ontinyent, Patricia Folgueras, i la vicepresidenta del Consell d’Enginyers Tècnics Agrícoles, Regina Monsalve.

A continuació, es van impartir diferents xerrades: des de l’IVIA, la investigadora del seu Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, Inmaculada Navarro va parlar al voltant de les característiques del bactèri Xylella i els seus símptomes; també des de l’IVIA, l’investigador César Monzó, va aportar informació sobre els insectes vectors que transmeten la malaltia als cultius; i finalment, el cap de servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, Vicente Dalmau, va explicar les actuacions que el govern autonòmic està duent a terme per a detectar, acotar i erradicar la presència de la Xylella en la Comunitat Valenciana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP proposa implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes

El Partit Popular ha proposat implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta …