Es constitueix a Albaida un grup de voluntariat Medi-Ambiental

El passat dimarts dia 30 d’abril va quedar constituït al Saló de Plenaris de l’Ajuntament d’Albaida el Grup de Voluntariat Medi Ambiental d’Albaida, en un acte al que va assistir l’alcalde i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de la ciutat.

El voluntariat ambiental consisteix principalment en la participació lliure, organitzada i altruista, orientada a la conservació dels recursos naturals i la seva biodiversitat.

L’objectiu principal del grup creat a Albaida és reunir a persones de totes les edats motivades per millorar l’entorn paissatgístic i medi ambiental de la població.

És tracta d’una iniciativa civil, totalment desinteressada, que pretén dur a terme actucacions diverses en espais locals d’interés medi ambiental com ara l’entorn del riu Albaida, les rutes de senderisme de la població, els voltants de Santa Anna i Sant Mariano, la Casa El Clau i el Paratge La Covalta, etc

L’Ajuntament veu amb molt bons ulls la inciativa i la recolça institucionalment. En paraules del regidor de Medi Ambient, José Vicente Palací, “En època de pocs recursos econòmics com l’actual, la concienciació ciutadana i el treball solidari en benefici de la comunitat resulten  imprescindibles per a que les ciutats segueixquen funcionant”, “el voluntariat medi ambiental resulta una peça clau per a Albaida i vegem en aquest i en altres col.lectius locals un punt de partida absolutament necessàri per a aconseguir entre tots un entorn medi ambiental cada dia més saludable i curat”, afirma el regidor.

De la mateixa manera, l’alcalde, Josep Antoni Albert informa que des de l’alcaldia s’ha sol · licitat col · laboració a la Diputació de València i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè  els faciliten les eines necessàries per al desenvolupament de les diferents tasques, i  ens explica que,  el grup de voluntariat medi ambiental realitzarà jornades de treball al llarg dels propers mesos, duguent a terme una actuació concreta en cadascuna d’aquestes jornades.  Així, la primera serà el proper dissabte dia 11 de maig, en que a partir de les 8,30 del matí es reuniran tots els voluntaris i voluntàries que vullguen de la població, per tal de desplaçar-se a l’entorn de la Cova el Vall, junt al riu Albaida, per a realitzar tasques de neteja i desbrossar la zona, eliminant matolls i malea. L’ajuntament posarà a disposició dels voluntaris els materials i ferramentes de les brigades municipals, encara que els propis voluntaris podran aportar també aquelles ferramentes que consideren adients per a realitzar els treballs en qüestió.

En el futur, i amb la finalitat principal d’aconseguir un àmbit i entorn perdurable a la ciutat, l’ajuntament podrà plantejar altres actuacions d’interés en les que col.labore directament el Grup de Voluntariat recentment constituït, com ara la realització d’un inventari d’arbres i plantes del municipi, la celebració de la setmana del medi ambient, l’organització d’algun concurs d’idees amb els centres educatius de la localitat, xerrades de concienciació, tallers d’educació medi ambiental.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Enllumenat actualitza la il·luminació de la plaça Concepció

La regidoria d’enllumenat ha dut a terme l’adequació de les lluminàries existents en els números …