728×90 caixa onti estiu
Home > General > Una exposició a Ontinyent adverteix sobre el perill de la desaparició de les abelles

Una exposició a Ontinyent adverteix sobre el perill de la desaparició de les abelles

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (MAOVA) inaugurava ahir l’exposició “Eixemplart, un món sense abelles”, una mostra col·lectiva d’art contemporani que utilitza com a fil conductor el rusc (colmena) de fusta.

Produïda pel Museu Valencià de la Mel de Montroi en col·laboració amb el Museu Valencià d’Etnologia i la Diputació de València, Eixemplart transforma ruscos en art a partir de la pregunta: “si desaparegueren les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”. Tretze artistes valencians han manipulat al seu gust l’interior i l’exterior d’aquestes caixes d’abelles, utilitzant efectes sonors i lumínics, realitzant escultures i pintures diverses, i aplicant diferents tècniques artístiques com el gravat, la serigrafia o l’anomenat art tèxtil, entre altres.

EconomyCash Juny

Aquestos són l’escultora Inma Abarca qui ha treballat la cera, Jordi Albinyana i Maria Marchirant la pintura, Ana Martinez Morlanes el paper, Francisco Perez el vidre, Marisa Perales Trescolí el gravat i l’aquarel·la, Araceli Carrión les teles i el fil de cosir, Rafa Ferri el modelat, Josep Moltó el tint, Arnau Pascual Ledesma l’estampació, Francesc Piera el reciclatge i Teresa Queralt la tipografia.

L’objectiu de l’exposició es fer arribar un missatge directe i inquietant a la societat: la pol·linització de les flors és vital per a la nostra alimentació i per a la biodiversitat, però les abelles, unes de les principals encarregades d’aquesta missió, estan desapareixent. Les causes d’aquest extermini les trobem en l’agricultura industrial i l’ús de plaguicides tòxics. La mostra destaca la urgència i la necessitat de canviar el model de l’agricultura industrial per una agricultura ecològica.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui acudia a la inauguració acompanyat pel Director del Museu, Agustí Ribera, i Francesc Piera, en representació dels artistes participants, explicava que “l’exposició ajuda a la societat a conscienciar-se davant un problema tan greu com és la paulatina desaparició de les abelles, insectes dels quals l’èsser humà depèn indirectament”. A més, anima a tota la ciutadania a visitar aquesta exposició, però també a passar-s’hi pel museu la resta de l’any. “Eixemplart: Un món sense abelles” podrà visitar-se fins el 18 de setembre de 2016, amb horari de dilluns a divendres de 10 a 13:30h. i dimarts i dissabtes de 18 a 21h.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Emergències recomana extremar la precaució davant l’arribada d’un temporal a la CV

S'ha establert la Preemergència per pluges nivell taronja en les tres províncies de la Comunitat Valenciana