Ontinyent se suma al projecte europeu Life+ Green Commerce per fomentar la protecció del medi ambient

Un procés d’avaluació i formació derivarà en la concessió d’un distintiu que acredita el compromís dels comerços amb el medi ambient

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat l’adhesió de la ciutat al projecte europeu Life+ Green Commerce per a fomentar en el comerç local el respecte al medi ambient, l’estalvi energètic i la gestió sostenible. El projecte, finançat a través del programa europeu Life+ i articulat a la Comunitat Valenciana a través de la Direcció General de Comerç i green commerce-1Consum de la Conselleria d’Economia,Indústria, Turisme i Ocupació, està sent impulsat a Ontinyent per les regidories de Comerç i Sostenibilitat, des d’on els edils Joan Sanchis i Fran Quesada destacaven que la iniciativa “permetrà als establiments beneficiar-se d’una gestió més eficient que alhora serà més responsable, a través de xicotetes accions del dia a dia”.

Joan Sanchis explicava que a través d’este projecte es disposarà de manera gratuïta d’una ferramenta “on line” per a avaluar individualment la situació actual del comerç i proposar accions de millora per a reduir el seu impacte ambiental. “Açò, al mateix temps, incrementarà l’eficiència en la gestió econòmica del negoci, optimitzant les despeses lligades a subministraments d’electricitat, aigua, gas o consum de materials”, afegia.

Després d’esta primera avaluació, cada comerciant rebrà la visita d’un tècnic per a realitzar el diagnòstic de la seua situació en termes de gestió sostenible, així com les accions correctives que pot dur a terme per ser “més verd” i aconseguir el distintiu Green Commerce que concedeix la Conselleria.

A la segona fase, explicava Fran Quesada, s’informarà als comerços d’aspectes com la forma d’interpretar la factura de la llum, disminuir-la, reduir el consum d’aigua, disminuir la generació de residus i facilitar-ne la reutilització, així com racionalitzar el consum de substàncies tòxiques, o la manera de retallar despeses en el transport, el embalatge i l’emmagatzematge: “tot a través d’accions factibles i assequibles en el dia a dia, que repercuteixen en benefici de tots, perquè afavorim l’estalvi i reduïm el consum energètic i la producció de residus, cosa que ens ajudarà a lluitar contra el canvi climàtic”, explicava Quesada.

El conveni aprovat per la Junta de Govern Local serà ara signat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, per tal que es puga posar en marxa a la ciutat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …