728x90px covid-aj-onti-01

Ontinyent desdobla la xarxa d’aigües al Carrer Sant Rafel per evitar inundacions amb les fortes pluges

Els veïns del Carrer Sant Rafel d’Ontinyent veuran resolt el problema de les inundacions als seus domicilis en episodis de fortes pluges gràcies a les obres del II Pla d’Eficiència Urbana impulsat pel Govern d’Ontinyent.

L’actuació, que ha començat esta setmana, consistirà en el desdoblament de la xarxa d’aigües, amb la col·locació d’una nova canalització de 600 mm de diàmetre per 43 de llarg entre l’Avinguda Almansa i l’encreuament dels carrers Sant Rafel i Bocairent, així com la repavimentació de la via. El pressupost de l’obra és de 81.000 euros i el termini d’execució de dos mesos, estant per tant previst que finalitzen abans de l’estiu.

El Regidor d’Obres i Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que en episodis de fortes pluges la canalització existent no era suficient per donar resposta a l’evacuació d’aigües, i açò provocava inundacions i problemes a les conduccions dels veïns: “ara comptarem canalització diferenciada per al sanejament i per a les aigües pluvials, resoldrem aquest problema. Aquestes obres són un exemple perfecte d’actuació que pot semblar menor, però que per als veïns afectats suposa un benefici major”.

Cal recordar que el II Pla d’Eficiència Urbana 2014/2015 ha estat dotat amb més  d’un milió d’euros per a un total 12 obres a tots els barris, una quantitat que prové principalment dels ingressos que l’Ajuntament obté mitjançant el rebut de l’aigua, així com dels propis recursos municipals. El regidor d’aigües, Fran Quesada, explicava que les actuacions amb un pressupost més elevat seran les previstes al Carrer Francisco Cerdà (244.000 euros) i Artal de Foces (200.000 euros), “però a banda d’estes van a dur a terme millores en espais com les Places de la Coronació i Sant Roc, o els Carrer Esglèsia, Jaume I el Conqueridor, José Iranzo, o Fita i Loçano, entre d’altres”.

Des del Govern d’Ontinyent destacaven la importància d’un pla “que, com a l’anterior edició, anem a fer tot el possible perquè siguen realitzades per empreses de la ciutat, per tal de generar activitat econòmica i retornar a la societat el seu esforç fiscal. Anem a seguir actuant en aquells carrers i places d’Ontinyent que més ho necessiten, ja que en una època en què els recursos són limitats estem obligats a estar pendents d’eixes coses que en altres moments s’han deixat de banda, però que son necessàries per  la vida quotidiana de la gent”, concloïen.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Igualtat amplia als caps de setmana i festius el servei de ‘Menjar a Casa’

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar als caps de setmana …