Ontinyent cobra 1’6 milions de deutes del Consell després d’haver pagat 158.000 euros d’interessos

L’Ajuntament d’Ontinyent ha ingressat hui 1.608.886,94 euros del Govern d’Espanya, corresponents a obligacions de pagament de la Generalitat Valenciana que va haver d’avançar el consistori per mantenir diversos serveis que depenen del finançament autonòmic. Aquest deute, que l’Executiu Central abona ara al marc del Fons de Liquidesa Autonòmic (FLA), ha suposat al període 2012-2014 un cost de 158.000 euros en interessos per a les arques municipals, uns diners que el regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha destacat que “no va a recuperar la ciutat, pel què podem dir que una volta més els ontinyentins hem hagut de fer de banc de la Generalitat”.

Les dades publicades a la relació de beneficiaris del Fons Social del FLA demostren que Ontinyent ha estat la 8ª ciutat amb més deute social de la Generalitat tot i ser la 20ª més poblada, un extrem que Gilabert apuntava que “demostra com funciona el partit que ha governat a la Generalitat als últims 20 anys, i que afortunadament tot apunta a que va a deixar de fer-ho en qüestió de setmanes”, assenyalava.

Els principals deutes en matèria social que arrossegava la Generalitat als últims anys i que s’han pagat ara han estat 720.000 euros per al manteniment del Centre Ocupacional i 392.779 per al del Centre de Dia de Discapacitats, “dos serveis importantíssims per a moltes famílies que, de no haver tingut l’Ajuntament la capacitat d’avançar els diners, haurien vist en perill el seu manteniment”.

També s’han abonat deutes amb el Servei d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, el Centre de Majors de Sant Rafel, l’Agència Amics, el servei SEAFI d’atenció a famílies, els programes per a menors del Centre de dia i altres programes socials varis, a més d’altres impagaments en matèria educativa com les subvencions a l’EPA i el Gabinet Psicopedagògic dels dos últims anys.

Joan Gilabert ha recordat que a hores d’ara el Consell encara manté amb la ciutat deutes principalment per a actuacions del SERVEF, com els 225.000 euros que encara es deuen del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes: “els 36 treballadors d’aquest pla estan cobrant perquè l’Ajuntament avança els diners”. Així mateix, afegia que els serveis socials es segueixen pagant per adelantat per l’Ajuntament, apuntant finalment que “cobrar estos 1’6 milions que ens devien és una bona noticia, però hem de reflexionar sobre com ha gestionat un Govern Valencià que ha posat en risc serveis fonamentals i ens ha obligat als municipis a pagar uns interessos que s’han quedat els bancs i que podríem haver destinat a altres usos”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

L’ Ajuntament d’Ontinyent punt de repartiment de material sanitari als municipis de la Vall d’Albaida

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha designat Ontinyent com a …