El Govern d’Ontinyent posa fi als 6 anys de molèsties generades pel bastiment del Carrer Major

El procés de retirada ha requerit d’un any i mig d’intenses gestions per part de la regidoria de Territori

Veïns i comerciants feliciten als responsables municipals per la resposta donada a les seues reivindicacions

La mala imatge, insalubritat, perill i molèsties que ha estat generant durant 6 anys el bastiment del Carrer Maians d’Ontinyent han tocat a la seua fi, amb la retirada d’aquest element que sostenia les façanes dels números 69, 71 i 73 del conegut com Carrer Major. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la Regidora de Territori, Rebeca Torró, i el Regidor d’Obres, Manuel Cuesta, visitaven aquest matí la zona, on veïns i comerciants els han felicitat per la resposta donada a les seues reivindicacions.

El problema afectava la ciutat en general, fins al punt que va obligar, fins i tot, a modificar la cavalcada de reis, que, tal com anunciava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “recuperarà en gener el seu traçat i tornarà a passar per aquest carrer en direcció a la Plaça Major”, assenyalava. El primer edil destacava que “volem que el Carrer Major recupere la vitalitat que va tindre al seu moment”, fent referència a altres iniciatives del Govern d’Ontinyent per revitalitzar la zona com ara la bonificació a les ordenances fiscals de l’apertura d’establiments o l’ampliació dels serveis municipals presents als edificis del barri. “Hem apostat fermament i des del primer dia per potenciar la revitalització del Carrer Major. Encara ens queda molt de camí per fer, però retirar aquest bastiment era una actuació ineludible per poder assolir aquest objectiu, i per això estem d’enhorabona per la seua retirada”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent.

“Estem satisfets, perquè des de la regidoria i l’oficina tècnica hem estat treballant intensament des de l’inici de legislatura per resoldre el problema en què s’havia convertit aquest bastiment, i ho hem aconseguit”, destacava Rebeca Torró, qui recordava que malgrat la gran quantitat de molèsties i de queixes escoltades des que es va col·locar el bastiment en 2006, durant l’inici de les obres de construcció d’un edifici de vivendes al solar deixat per una casa pairal. La façana d’aquest edifici té unes determinades característiques que la fan mereixedora d’una protecció especial, pel que quan l’obra es va paralitzar  el bastiment va quedar sostenint la façana. Rebeca Torró afegia que “sorprenentment, quan vam entrar a l’Ajuntament vam comprovar que el  Partit Popular, tot i comptar amb majoria absoluta durat 4 anys, havia estat incapaç de fer res per eliminar aquest problema. Si abans s’haguera iniciat l’expedient, abans s’haguera retirat”, recordava.

El camí no ha estat fàcil, ja que els propietaris han aplegat a plantejar recursos judicials per tal d’entrebancar i paralitzar la retirada del bastiment. Del cost de les obres s’ha fet càrrec inicialment l’Ajuntament, atès que l’empresa propietària es trobava en concurs de creditors i incomplia totes les ordres de retirada de l’estructura, tot i que el cost de l’obra serà repercutida al propietari, “que és qui devia d’haver actuat i no ho va fer”, recordaven des del Govern d’Ontinyent. Enlloc d’apuntalar-se l’edifici per l’interior, l’actuació ha consistit la consolidació de la primera cruixida de construcció de l’edifici, que queda així en condicions de seguir amb l’estructura.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La UME es desplaça a Ontinyent per fer tasques de desinfecció d’espais

La Unitat Militar d’Emergències s’ha desplaçat hui a Ontinyent per a realitzar tasques de desinfecció …