29/03/2024 - 15:20

Primer partit oficial de rugby

El diumenge passat es va disputar en el Poliesportiu Municipal el primer partit oficial de rugbi. El club d’Ontinyent, que disputa la tercera territorial masculina en un equip conjunt del qual a més formen part els clubs de Rugbi de Muro i de la Safor, va aconseguir organitzar per primera vegada un partit de rugbi amb totes les condicions necessàries per a la pràctica d’aquest esport, assessorats per la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, que va prestar els pals de la h desinteressadament, i amb la col·laboració del Ajuntament d’Ontinyent.

El partit va començar de cara per als interessos del conjunt local que van aconseguir avançar-se gràcies a dos cops de càstig que els posaven 6 punts per davant. A partir d’aquí, la resposta dels visitants es va endurir. Les jugades es coordinaven millor i els van començar a funcionar les jugades preparades en els entrenaments. No obstant això, el conjunt d’Ontinyent responia amb la mateixa contundència. Va ser un intercanvi de cops dels quals fan afició on es van deixar veure els millors moments ofensius de tots dos equips. A partir del minut 30 de la primera part, l’equip de casa es va enfonsar. Sense saber com ni perquè, la igualtat que havia regnat durant la primera part es va convertir en caos i, a causa de dos errors d’embalum en defensa, Caudete va aconseguir anotar dos assajos i les seves respectives transformacions, per a anar al descans amb un resultat de 23-33.

El descans va sentar bé a l’equip local que va aparèixer en la segona part molt millor físicament i disposat a deixar-se la pell davant de tota l’afició que s’havia desplaçat fins al Poliesportiu Municipal per a veure el partit. La defensa ontinyentina va ser un mur i durant gairebé 30 minuts van aconseguir controlar les arremeses del Caudete i mantenir la seva anotació a zero. Aquesta gran defensa unida a una gran participació de les seves ales i zaguero que van trencar la defensa de Caudete pels extrems, van aconseguir igualar el partit i posar als locals per davant. De nou els locals s’avançaven en el marcador i el seu defensa feia presagiar que podrien aconseguir una victòria. En el minut 70, en una gran jugada col·lectiva, vindria un nou assaig i transformació dels de Caudete que els posava per davant. Els últims 10 minuts es van convertir en un correcalles en el qual els dos equips aconseguien anotar amb bastant facilitat. De nou una distracció dels locals va permetre un assaig que allunyava als visitants en el marcador i deixava el resultat final en 41-50.

Malgrat el resultat, els afeccionats van poder presenciar un partit extraordinari per part dels dos equips, on es va poder veure un intercanvi de cops constants i en el qual tots dos van demostrar, per fases, solidesa defensiva i encert atacant.

Els de Safor/Muro/Ontinyent es mantenen quarts en la classificació amb 14 punts, per la qual cosa el pròxim cap de setmana disputaran les semifinals dels Play Offs enfront del Sant Roque de València.

La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament