Un pla pedagògic pretén evitar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la posada en marxa a la ciutat d’un Pla Pedagògic amb l’objectiu de minvar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus. Amb aquest pla, un equip municipal que inclou 7 psicopedagogs donarà suport als els centres en la preparació de material pedagògic d’estudi per als i les escolars sense accés a internet, i també el jovent amb dubtes en PAU, Universitat o FP per evitar la bretxa educativa.

Jorge Rodríguez explicava que «en la en la crisi del COVID-19 hem trobat que no hi ha igualtat d’oportunitats ja que totes i tots no accedeixen a les tasques que s’envien des dels centres. Per això és important actuar també en aquesta àrea per garantir com institució pública el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats, com arreplega la Convenció dels Drets del Xiquet, i prendre mesures per a que el tancament dels centres escolars tinga el menor impacte en els més vulnerables”, manifestava.

El regidor d’Educació, Oscar assenyalava que «aquest pla pedagògic està adreçat a uns 200 xiquets i xiquetes que coneixem que poden estar en una situació de vulnerabilitat per la bretxa digital. Segons les dades de l’INE, una de cada deu llars espanyoles no tenen accés a internet i dos de cada deu no tenen ordinador a casa. Així que entre el 10% i 12% de l’alumnat no es connecta a les classes per no disposar per xarxa WIFI, aparell tecnològic o per assumptes familiars ja siga per manca d’una xarxa familiar, o per disposar de sols 1 aparell per a una família que dificulten l’accés a les tasques d’una classe online”.

Per a evitar que aquesta bretxa digital els afecte el rendiment acadèmic i les habilitats cognitives es en marxa aquest servei d’atenció pedagògica, que serà atès pel Gabinet psicopedagògic Municipal i pel departament d’Educació amb personal de consergeria amb coordinació amb els claustres dels centres de la ciutat. Els 7 psicopedagogs faran una atenció pedagògica mitjançant la via telefònica i atendran emocionalment i pedagogicament les mancances que tinga l’alumnat. Amb la informació rebuda hi haurà una coordinació entre el Gabinet Psicopedagògic per elaborar el pla d’actuació a realitzar per l’alumnat en confinament atenent totes les particularitats de cada xiquet i xiqueta.

Aquest pla d’actuació es realitzarà amb el personal docent dels centres, especialment les tutores del xiquet o xiqueta per coordinar totes les tasques. Aquest dossier pedagògic elaborat per la docent i el Gabinet Psicopedagògic es prepararà al departament d’educació i es procedirà a repartir en els habitatges de l’alumnat més vulnerables. Al servei s’afegeix el psicòleg municipal del Departament de Joventut per poder elaborar un pla personal d’estudi per afrontar aquesta bretxa digital a l’hora de preparar les PAU, exàmens finals, o qualsevol dubte per coordinar-lo amb les orientadores dels Instituts i centres de secundària de la ciutat, podent ampliar-se la informació a través dels correus joventut@ontinyent.es i/o orientaestudis@gmail.com

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació publica les pautes per a dur a terme l’admissió telemàtica per al pròxim curs

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat …